10.3 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneSV Deurne niet sterk genoeg voor Wittenhorst (2-3)

SV Deurne niet sterk genoeg voor Wittenhorst (2-3)

SV Deurne is er niet in geslaagd om een overwinning te pakken. Waar voor de winterstop de goals op de juiste momenten vielen en zo de overwinningen werden gepakt, vallen deze (doel)punten de laatste weken niet. Zo ook niet vandaag waar het teveel “net niet” was en daardoor geen punten konden worden bijgeschreven.

Geschreven door gastschrijver Erwin Boerenkamps

Het eerste half uur waren enkele kansen te noteren waaronder goede schoten uit de tweede lijn van Vd Werf en Vd Steen, laag in de hoek, maar twee keer wist de keeper van Wittenhorst nog net de bal tot corner te verwerken. Ook een diepe bal op Vd Werf kon net niet goed worden aangenomen en meegenomen waardoor de vrije weg naar de goal niet uitkwam.

Penalty
Op het half uur zette Steeghs een tackel in binnen de 16 meter en kwam een Wittenhorst speler ten val: de goed leidende scheidsrechter wees resoluut naar de penaltystip. De penalty werd prima ingeschoten: 0-1. Binnen 5 minuten stond ook de 0-2 op het scorebord. Een snelle counter van Wittenhorst werd na een tikkie breed via de paal binnengeschoten en zo ontstond tegen de verhouding in een marge van 2 goals.

Fraai schot
Net voor rust deed Deurne iets terug: gelegenheids rechter wingback Vd Steijn (bij afwezigheid van Plas) zette goed door richting de 16 meter en schoot fraai met links de 1-2 binnen. Dat bood perspectief voor de 2e helft.

Luwawa
Steeghs bleef achter in de kleedkamer; zijn vervanger Luwawa zorgde 10 minuten na rust voor het eerste wapenfeit met een vrije trap, maar het was weer Wittenhorst met een snelle counter over rechts die leidde tot 1-3 in de 65e minuut.

Grote kansen
Diverse grote kansen voor Matheij (van dichtbij de goal nog gestuit door de keeper) en Vd Werf (vrije kopkans in de handen van de keeper) zorgde nog niet voor de aansluitingstreffer maar in de 83e minuut viel de 2-3 alsnog door een schot uit de draai van Matheij.

Extra spits
Wat volgde was het pompen-of-verzuipen-principe door de bal continu de 16 meter in te pompen waarbij ook jongeling Schaefer nog werd ingebracht als extra spits voor Sabbar maar het werd helaas verzuipen voor Deurne: de bal viel steeds net niet goed voor Deurne waardoor de 3-3 niet viel ondanks de ruime blessuretijd.

Duidelijk is geworden dat van de bovenste tien ploegen iedereen van iedereen kan winnen dus laten we hopen dat volgende week tegen Venlosche Boys de topvorm weer terugkomt zodat Deurne mee kan blijven doen met de bovenste ploegen.