9.8 C
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneSV Deurne onderuit in Kerkrade tegen VV Chevremont (5-2)

SV Deurne onderuit in Kerkrade tegen VV Chevremont (5-2)

De laatste wedstrijd van het seizoen had voor SV Deurne een mooie afsluiting moeten worden. De ploeg van Frank Teeuwen had zich voorgenomen om nog één keer alles uit de kast halen om het seizoen mooi af te sluiten met een drie-punter. Maar dat liep anders want de blauw-witten stonden na een half uur spelen al achter met 3-0 en wisten het verlies uiteindelijk te beperken tot een 5-2.

Een uitslag die een kansloze middag doet voorspellen, maar dat was het zeker niet. Het jeugdige team werd vandaag gecomplementeerd met liefst vier spelers van de JO19-1, waarvan Thijs van der Heijden zijn basis debuut mocht maken centraal achterin en Joost Gerrits als debutant voor de eerste keer binnen de lijnen kwam.

Slecht begin
De start van de wedstrijd was allerminst goed. Binnen één minuut kwamen de Limburgers al op voorsprong, na 30 minuten stond er 3–0 op het scorebord door doelpunten van Joosten, Meijer en Cox. Bij de eerste en tweede treffer werd Chevremont op weg geholpen door eigen fouten, de derde treffer was een van richting veranderde vrije trap die die tergend langzaam over de doellijn rolde.

Dennis Groen
Deurne ging gelukkig niet bij de pakken neer zitten en Dennis Groen tekende voor de 3–1. Niet veel later kreeg Jabrane een enorme kans op een 2e Deurnese goal maar de keepers wist te redden waardoor beide ploegen met 3–1 gingen rusten.

Spanning terug
Het begin van de tweede helft was voortvarend. Door een doelpunt van Thijs Matheij was de spanning in de wedstrijd weer volledig terug. Deurne drong op dat moment aan en de 3–3 leek in de lucht te hangen. Het was echter de net ingevallen spits Klinkenberg die een slordigheid in de defensie genadeloos af wist te straffen en met zijn eerste balcontact de wedstrijd in slot gooide. Vlak voor tijd liep Chevremont nog uit naar 5–2 door een tweede treffer van Joosten.

Hierdoor eindigt SV Deurne het seizoen op de achtste plaats. Een eindstand waar vooraf wellicht voor getekend zou zijn, maar die gezien de resultaten in de 3e periode ook beter uit had kunnen pakken. Een zorgeloos seizoen zonder nacompetitie-stress onderin, veel debutanten uit het 2e elftal en de JO19 en kampioen van de Kranenmortel.