21.6 C
Deurne
donderdag 30 juni 2022
Home- DeurneVoorlichtingsavond Gastenhuis Deurne; een thuis voor mensen met dementie

Voorlichtingsavond Gastenhuis Deurne; een thuis voor mensen met dementie

Een plek waar mensen met dementie zich zo thuis mogelijk voelen. Dat is de missie van zorgkoppel Petro Klompen en Oswald Verleg met het Gastenhuis in Deurne dat eind oktober vorig jaar werd geopend. Om nog meer mensen kennis te laten maken met hun kleinschalige woonvorm die is gevestigd in het oude LTS-gebouw aan de Haspelweg, houden ze donderdag 9 juni een voorlichtingsavond voor mensen met dementie en hun familie.

Je kunt dan kennismaken met Petro en Oswald die het verzorgingshuis leiden, en je krijgt een rondleiding door het bijzondere woonconcept. Ook mensen die beroepsmatig geïnteresseerd zijn in het Gastenhuis, zijn tijdens de avond welkom.

Fijne plek
Bewoners van het Gastenhuis bepalen er zelf hoe zij leven, en kunnen gewoon de deur uit voor een ommetje, boodschap of bezoek. Het wordt hún huis legt Petro Klompen uit: “We willen de mensen een goede en fijne plek geven, aandacht voor ze hebben, iedere dag minimaal één bijzonder momentje creëren. Dat kan zijn: het maken van een dansje, een lekkere appeltaart bakken, samen een spelletje doen of alleen maar een liefdevolle aanraking. Bedenk het maar.” Ook familie en vrienden van de bewoners zijn welkom wanneer ze maar willen in het gebouw.

De voorlichtingsavond vindt plaats op donderdag 9 juni en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Het Gastenhuis vind je aan de Haspelweg 11 in Deurne. Aanmelden voor de avond kan via de website van het Gastenhuis.

Foto: Gastenhuis Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen