9 C
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneSV Deurne op twaalfde plaats winterstop in na verlies tegen EFC (1-3)

SV Deurne op twaalfde plaats winterstop in na verlies tegen EFC (1-3)

In deze wedstrijd waren drie momenten zeer bepalend: het uitvallen van Van der Steijn net voor rust, het negeren van vermeend buitenspel door de scheidsrechter Ramcharan en het toekennen van een penalty door de scheidsrechter waarna SV Deurne niet bij machte was om een nederlaag te voorkomen. Na een ruststand van 1-1 werd het binnen een periode van 5 minuten in de 2e helft 1-3 waarna SV Deurne geen aansluitingstreffer kon maken.

Deurne speelde de eerste 20 minuten zeer behoudend en afwachtend, maar gaf ook niets weg aan EFC totdat rond de 20e minuut een prachtige aanval werd ingezet door de uitstekend spelende Van der Steijn. Via een snelle combinatie met Swinkels werd Van der Werf in de 16 meter aangespeeld en die draaide weg van de tegenstander en prikte de bal in het zijnet: 1-0 SV Deurne!

Van der Steijn geblesseerd
Een paar minuten later kopte EFC op de lat waarna de rebound wild werd overgeschoten. Rond de 40e minuut raakte Van der Steijn geblesseerd in een duel en hij moest een paar minuten later het veld verlaten, G Knijnenburg was zijn vervanger en werd een kleine omzetting gedaan in het veld.

Buitenspel
Toch liep het tot de rust niet goed voor Deurne. Een aanval over links leidde tot een voorzet die werd binnengetikt. Er werd gevlagd voor buitenspel maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en ging zelfs niet naar de grensrechter toe voor uitleg: 1-1. Nog geen minuut later kwam EFC weer gevaarlijk door en wist Strijbosch met de voet de 1-2 te voorkomen. Er volgden heel veel kleine overtredingen met een paar kleine schotkansen voor SV Deurne maar er werd met 1-1- gerust na een blessuretijd van ruim 10 minuten.

Geklungel
Het eerste kwartier na rust had Deurne enkele kansen, zeker na geklungel achterin en afjagen van Van der Werf, maar Matheij kon niet goed inschieten zodat de keeper alsnog kon redden. Een goede combinatie leidde niet veel later tot een schot van Van der Werf. De gevaarlijkste kans kwam via Swinkels die op volle snelheid richting keeper opstoomde maar hij stuitte van heel dichtbij op de keeper en de rebound werd door Matheij overgeschoten.

Penaltystip
Vervolgens werd in 5 minuten tijd de wedstrijd gekanteld. Een voorzet van links werd mooi binnengetikt dor de spits van EFC: 1-2. Een paar minuten later een snelle counter van EFC waarbij Steeghs in de achtervolging nog net de bal rond de 16 meter terug kon tikken op Strijbosch. Tot ieders verbazing, zowel van Deurne als van EFC, wees de scheidsrechter naar de penaltystip!?!? Deze werd prachtig in de kruising geschoten: 1-3.

Snelle counters
Met ruim een kwartier voor tijd werd Steeghs naast Van der Werf in de spits geposteerd maar tot echte grote kansen leidde dit helaas niet. EFC was met razendsnelle counters dichter bij de 1-4 waaronder een bal op de lat na een redding van Strijbosch. In de laatste minuten van de wedstrijd viel er nog voor zowel EFC als Deurne een tweede gele en dus rode kaart hetgeen helemaal niet bij het wedstrijdbeeld paste.

Nacompetitie
Dit betekent dat SV Deurne met 8 punten uit 11 wedstrijden op de 12e plaats de winterstop ingaat. Een plek die tot nacompetitie leidt en die niet is gewenst. Hopelijk na de winterstop weer en grotere fitte groep en weer winstpunten!

Bron: SV Deurne / Foto: Roos Knijnenburg