Deurne
woensdag 24 april 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt belangrijke drie punten tegen Schaesberg (3-0)

SV Deurne pakt belangrijke drie punten tegen Schaesberg (3-0)

Deurne overheerste deze wedstrijd en mede door twee penalty’s werden de drie punten verdiend in Deurne gehouden. De terugkeer van de geschorste Kuijpers en Van den Heuvel en de terugkeer van Groen en Luuk Veeneman pakte uitstekend uit. Zeker ook de 4-3-3 opstelling leek vertrouwder aan te voelen en leverde een 3-0 overwinning op.

Vanaf de 1e minuut was het balbezit aan Deurne: na 25 seconden was de eerste groet kans voor Schaefer na goed doorzetten van Swinkels, maar het schot werd gepareerd door de keeper. Rond het kwartier weer 2 grote kansen voor Deurne: eerst El Idrissi die opendraait en tegen de keeper schiet en daarna Van der Werf in een soortgelijke situatie maar helaas recht op de keeper geschoten.

Cadeau
Deurne domineert de wedstrijd maar grote kansen blijven uit: een snel genomen vrije trap van El Idrissi op de middenlijn wordt nog net gepakt door de keeper. Tegen de rust dringt Schaesberg wat aan waarbij Kuijpers nog een bal van de lijn moet halen maar het is vooral Deurne dat aandringt. In de blessuretijd kopt El Idrissi goed door naar Van der Werf die wordt aangetikt en de scheidsrechter wijst naar de penaltystip: het lijkt een gemakkelijk gegeven penalty maar Van der Werf pakt het cadeau met beide handen aan: 1-0 ruststand.

Lange pass
Na een kwartier in de 2e helft wordt Schaefer vervangen door Matheij. Deurne gaat op zoek naar de 2e treffer: ronde de 70e minuut geeft Van der Heijden een lange pass op Van den Heuvel die goed doorloopt richting keeper en de bal opzij legt voor de meegelopen Van der Werf die 2-0 aantekent.

Koel binnengeschoten
Rond de 80e minuut: wissel Giel Knijnenburg voor Van der Werf en paar minuten later D Knijnenburg voor Swinkels. Een paar minuten voor tijd volgt nog een corner voor Deurne waarbij El Idrissi met een spectaculaire omhaal wil scoren maar de bal wordt met de hand tegengehouden: penalty die koel door de uitstekend spelende Groen werd binnengeschoten. Een meer dan verdiende overwinning: op naar handhaving!