23.1 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneJubileumconcert Una Sono uit Liessel met gastoptreden Peter Aarts: ‘Verwacht geen bejaard...

Jubileumconcert Una Sono uit Liessel met gastoptreden Peter Aarts: ‘Verwacht geen bejaard koor’

De leden van het Liesselse koor Una Sono hebben lang moeten wachten op de uitvoering van een speciaal concert. Het was de bedoeling dat ze met een bijzonder optreden zouden aansluiten bij de activiteiten rondom Deurne 1300 maar corona gooide roet in het eten. Nu is het op zondag 16 april dan toch zover dat de koorleden ‘Heimwee, Herinnering, Hoop’ gaan uitvoeren met daarbij ook een gastoptreden van troubadour en liedjesschrijver Peter Aarts.

Gemengde zangvereniging Una Sono viert dit jaar haar 65-jarig jubileum. “Maar verwacht geen ‘bejaard’ koor. Zingen houd je jong en dat willen we graag laten horen en zien”, vertellen de leden. Het koor staat onder leiding van dirigent Mario Geurtjes en wordt begeleid door vaste pianiste Ludmila Seroo-Ferroni.

Deurne 1300
In 2020 wilde de leden van Una Sono graag meedoen aan de activiteiten rondom Deurne 1300 met een concert dat daarop zou aansluiten. Daarvoor hadden ze keus uit hun veelzijdige repertoire en er werden ook nieuwe stukken ingestudeerd, waaronder twee liederen over het werken in het veen en het leven in de Peel.

Uitstellen
Dirigent Mario was al druk bezig met het maken van arrangementen, zodat de nummers precies bij de bezetting van het koor zouden passen, maar toen kwam corona. Alle activiteiten rondom Deurne 1300 werden verschoven of afgelast. Lange tijd waren er geen repetities mogelijk door de coronaregels en uiteindelijk besloten de leden van Una Sono om hun concert los te koppelen van het 1300-jarig bestaan van Deurne en het uit te stellen.

Peter Aarts
De locatie die het koor toen al voor ogen had voor het optreden, lonkte nog steeds. Dat zou moeten plaatsvinden in het Cultuurcentrum in Deurne. “Dat je daar iets speciaals wil presenteren, spreekt voor zich”, zeggen de leden van Una Sono. Ze vonden Peter van Aarts bereid om op te treden als speciale gast die met zijn vaste begeleiders vier liedjes zal zingen.

Nostalgische reis
De bijzondere muziekuitvoering wordt volgens de koorleden een nostalgische reis: “Heimwee naar vervlogen tijden, Herinneringen die we koesteren en Hoop op goede tijden lopen als een rode draad door het concert. Dat is verdeeld in drie blokken. Geloof, waarbij je kunt denken aan religie, kerk, spiritualiteit maar ook breder: waar geloof je in. Hoop spreekt onder meer uit twee nummers die met de geschiedenis van de Peel te maken hebben en het zware werk in de turfwinning. Liefde, of het ontbreken of aflopen ervan, daarover gaat natuurlijk het merendeel van alle muziek.”

Het concert van Una Sono vindt plaats op zondag 16 april in het Cultuurcentrum in Deurne en begint om 14.00 uur. Meer informatie vind je op www.unasono.nl. Voor tickets ga je naar de website van het CCD.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen