15.6 C
woensdag 15 mei 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt bonuspunt in duel tegen kampioenskandidaat SV Valkenswaard (3-3)

SV Deurne pakt bonuspunt in duel tegen kampioenskandidaat SV Valkenswaard (3-3)

Deurne-trainer Frank Teeuwen moest zondag kort voor de wedstrijd nog even puzzelen, omdat Stefan van der Werf in de warming up een verkeerde beweging maakte en daardoor niet kon spelen. Jasper Aarts was zijn vervanger in het duel tegen de kampioenskandidaat dat eindigde in een gelijkspel: 3-3.

Valkenswaard kwam furieus uit de startblokken en had in de eerste minuut al een prima mogelijkheid via Jordi van Meurs, maar Peter Strijbosch wist met de voet redding te brengen. Het bleek uitstel van executie, want nauwelijks een minuut later glipte Sem van Ham door de buitenspelval en was in de 1-op-1 tegen Strijbosch koelbloedig met een droge schuiver 0-1.

Golvend spel
Deurne was de klap snel te boven en dwong een corner af, die uiteindelijk door Dennis Groen net naast werd geschoten. In de tegenstoot liet Valkenswaard na om op 0-2 te komen bij een goede mogelijkheid. Het spel bleef op en neer golven en het was Deurne dat in de 10de minuut langszij kwam door een harde knal van Joris van den Heuvel, die via de binnenkant paal in het net vloog. De aanval was prima opgezet over rechts en de voorzet werd door Rens Joosten in een luchtduel teruggelegd op de doelpuntenmaker. Gert Swinkels kreeg kort daarna nog een mogelijkheid, maar schoot de bal te gehaast over het doel.

In de 18de minuut kreeg Quincy Plas de bal ongelukkig tegen de hand en ontving daarvoor geel, waardoor hij de volgende wedstrijd mist. Kort daarna weer een mogelijkheid voor Valkenswaard na wat twijfelachtig ingrijpen achterin, maar Strijbosch kon de inzet van dichtbij uit de linkerhoek tikken. Ook de kans die uit de corner ontstond, was aan de spitsen van Valkenswaard niet besteed. Daarna was het weer SV Deurne dat een goede aanval opzette via Luuk Veeneman, maar het schot van Thijs Matheij werd gekraakt.

Mooie combinatie
In de 27ste minuut was het wel raak, na een mooie combinatie over links via Matheij en Joosten wist Swinkels met een bekeken schot de bal in de verre hoek te schieten 2-1. Vier minuten later was het alweer 2-2, Deurne kreeg de bal niet weg en verdediger Miro Ionnadidis wist met een schot vanaf een meter of twintig de linkeronderhoek te vinden en via de binnenkant paal te scoren. Er volgde een periode, waarin het overigens zeer sportieve duel, even wat grimmiger werd en er over een weer geen kansen kwamen. Op slag van rust kwam Aarts nog een keer vrij voor de keeper, maar in plaats van te schieten legde hij de bal onnauwkeurig af.

De tweede helft begon rustig, maar na een minuut of tien trok Valkenswaard het initiatief naar zich toe en wist het de nodige kansen te creëren, waarbij de afwerking slordig was dan wel dat keeper Strijbosch een aantal keren goed redding bracht. Daartegenover kreeg Deurne één uitgelezen mogelijkheid na een fout achterin, waardoor Matheij een vrij kans leek te krijgen, ware het niet dat Aarts in buitenspelpositie de bal overnam en de kans verkeken was.

Rentree Van der Steijn
Diezelfde Aarts zag in de 70ste minuut nog een schot geblokt worden, waarna hij leeg gespeeld werd vervangen door Finn van der Steijn, die na zijn hersenschudding voor het eerst weer op de bank zat. Ook de van een enkelblessure teruggekomen Mark Louwers kwam in het veld voor Willem van der Meer.

SV Deurne dat in de 2e helft tegen de flink opgestoken wind in speelde kreeg na de wissels weer wat meer controle. Dat nam niet weg dat Valkenswaard na een onnodig weggegeven corner via goaltjesdief Youri van Brussel op 2-3 kwam, toen hij de weggekopte corner via de kluts tegen de touwen wist te schieten. Van den Heuvel en Yuri Veeneman hadden inmiddels beide een terechte gele kaart mogen ontvangen en het leek wachten op de 2-4, waarbij Plas een bal van de lijn wist te halen.

Perfecte voorzet
Maar in de 83ste minuut werd Deurne geholpen door een onnodige, maar terechte tweede gele kaart voor Mike van Dooren, waardoor SV Deurne in overtal kwam en daardoor de laatste tien minuten van de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Ook werd Bram van Berlo ingebracht voor Matheij. In de 87ste minuut wist Van der Steijn een perfecte voorzet van Swinkels vanaf rechts met voorhoofd goed naar de grond te koppen en daarmee de 3-3 aan te tekenen. Kennelijk had hij de bal ook met zijn neus geraakt en was een bloedneus het gevolg, maar gelukkig kon hij de wedstrijd uitspelen.

In de blessuretijd had Deurne nog een kans het pleit in haar voordeel te beslechten toen Groen na een goede actie van Van Berlo de bal vanaf de rand zestien in kon schieten, maar deze werd gered. Een overwinning was uiteraard welkom geweest, maar was zeker op basis van de tweede helft te veel van het goede geweest na deze boeiende en enerverende wedstrijd.

Uiteraard waren de mannen van SV Valkenswaard teleurgesteld, omdat ze in de titelstrijd twee belangrijke punten hadden laten liggen, waar concurrent Mierlo-Hout thuis tegen RKSV Minor geen fout maakte (2-0). Op 12 mei treffen de twee kampioenskandidaten elkaar in Valkenswaard en speelt SV Deurne uit tegen buurtgenoot SV Someren, dat dan zal vechten voor haar laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Ook SV Deurne heeft dan de punten nog nodig om zeker te zijn van het ontlopen van de nacompetitie. Op 5 mei zijn er geen wedstrijden.