8.1 C
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt één punt bij Chevremont in Kerkrade (2-2)

SV Deurne pakt één punt bij Chevremont in Kerkrade (2-2)

Met heel veel (basis) spelers afwezig en geblesseerd (waaronder een complete voorhoede), geen succesvol bekeravontuur en een heel jonge bank begon SV Deurne aan deze lastige wedstrijd tegen Chevremont (elk seizoen in de top 5). Vooral via de linkerflank met G. Knijnenburg als linker wingback en Swinkels werd Deurne vaak gevaarlijk, waarbij Swinkels de grootste kans in de 1e helft kreeg.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Erwin Boerenkamps

Na 10 minuten kwam Chevremont gevaarlijk door binnen de 16 meter maar Strijbosch kon nuttig redden. Niet lang daarna zette Swinkels goed druk, veroverde de bal en ging op het doel van Chevremont af: helaas ging zijn geplaatste schot via de paal weer het veld in. Het spel golfde op en neer waarbij het meeste gevaar kwam van de linkerflank met voorzetten, maar verder dan een kopbal van Matheij die ruim naast ging kwam Deurne niet.

Corners
Het gevaar van Chevremont kwam met name via corners en vrije trappen, maar Deurne hield redelijk makkelijk stand. Het leek een 0-0 ruststand te gaan worden: leek, want een afstandsschot van circa 25 meter van Chevremont werd niet goed gepareerd door Strijbosch waarna deze over de lijn viel en toch nog 1-0 op het scorebord kwam.

Goed fluitende scheidsrechter
Na 15 minuten in de 2e helft kwam na een corner van Deurne direct een counter van Chevremont en na goed verdedigend werk direct ook een contra counter waarbij Matheij zich goed vrij kapte en via een been van de tegenstander via de 1e paal binnenrolde: 1-1. Een paar minuten later werd gevlagd voor buitenspel waardoor Chevremont weliswaar de 2-1 kon binnentikken maar de goed leidende scheidsrechter al had afgefloten. De 2-1 viel ook niet na een slechte terugspeelbal van Deurne want het schot van de spits van Chevremont belandde op de lat.

Mooie voorzet
In de 65e minuut was er een wissel: Schaefer voor Van de Steijn. Nog geen minuut later werd een mooie voorzet van Groen op de paal gekopt door Luuk Veeneman maar broer Yuri Veeneman schoot de rebound binnen. 1-2! Lang kon Deurne niet genieten van de voorsprong want binnen een minuut werd vanaf de zijlijn de 2-2 gemaakt door een schot hoog in de lange hoek.

Plaagstootjes
In de 70e minuut werd Veeneman gewisseld voor vd Heijden. Het laatste deel van de wedstrijd was Chevremont die aanzette en druk forceerde op het doel van Deurne waarbij Deurne plaagstootjes uitdeelde via de counter, maar na een ruime blessuretijd floot de scheidsrechter af.

Vooraf zou wellicht zijn getekend voor een gelijkspel, maar een overwinning had er echt in gezeten. Positieve is dat er echt een team stond!