16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneTwin Towers van Daan van der Steijn uit Deurne lesmateriaal voor middelbare...

Twin Towers van Daan van der Steijn uit Deurne lesmateriaal voor middelbare scholieren

Nooit had de Deurnese Daan van der Steijn toen kunnen bedenken dat het schaalmodel dat hij bouwde van de Twin Towers ooit lesmateriaal zou worden op middelbare scholen. Toch prijkt zijn World Trade Center project voortaan in het lesboek Nederlands voor vmbo- en havoleerlingen van onderwijsuitgeverij Noordhof .

“Ik stond er ook wel even van te kijken toen ik een telefoontje kreeg van mijn neefje die vertelde dat hij in zijn lesboek het verhaal over mijn schaalmodel tegenkwam met zelfs een foto van mij en de Twin Towers erbij”, vertelt Daan.

Lesboek Nederlands
Dat zijn bouwwerk lesmateriaal is geworden, kwam niet helemaal als een verrassing. “Ze hadden een aanvraag gedaan om het in het lesboek te mogen opnemen. Alleen wist ik niet dat het al realiteit was geworden, maar het is toch echt zo. In het boek ‘Nieuw Nederlands 1 vmbo-t/havo’ van Noordhoff staat een verhaaltje, foto, bijbehorende video en er zijn zelfs opdrachten die gemaakt moeten worden”, legt Van der Steijn uit.

‘Flabbergasted’
Voor zijn neefje kwam het onderdeel over de Twin Towers in het lesboek wel als een totale verrassing, vertelt Daan: “Hij wist er helemaal niets vanaf en kwam er dus pas midden in de les achter dat hij ineens een opdracht over mij en het World Trade Center project moest uitvoeren. Hij zat daar dus echt helemaal ‘flabbergasted’ in de klas toen hij zijn neef ineens in het lesboek zag staan.”

Uren werk
In 2016 toen hij 14 jaar oud was, startte Daan met op internet zoeken naar foto’s, informatie en werktekeningen van de originele bouw van de Twin Towers. Duizenden steentjes, lampjes en uren werk zijn er in het project gaan zitten. De miniatuurversie van Daan werd als eerste tentoongesteld in het gemeentehuis van Deurne maar reisde daarna ook naar het World Trade Center in Rotterdam en het WTC in Amsterdam zodat mensen daar het bouwwerk konden bewonderen.

New York
Ruim een jaar later ging opnieuw een droom van Daan in vervulling; het model werd vervoerd naar de Verenigde Staten om daar in verschillende grote steden tentoongesteld te worden. De bedoeling is dat de Twin Towers uiteindelijk op 11 september 2026 definitief in New York komen te staan. Dan is het precies 25 jaar geleden dat de aanslagen gebeurde.

Foto: Wouter Vellekoop/Noordhof

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen