17.9 C
donderdag 2 mei 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt verdiende overwinning tegen Sportclub’25 (3-1)

SV Deurne pakt verdiende overwinning tegen Sportclub’25 (3-1)

Het waren zondag prima voetbalomstandigheden en zowel SV Deurne als Sportclub’25 uit het Zuid-Limburgse Bochholtz schotelden de toeschouwers een aardige wedstrijd voor. Het was niet te zien, dat de gasten op de laatste plaats staan. Ze speelden gegroepeerd voetbal, lieten Deurne komen en probeerden via snelle counters gevaarlijk te worden, hetgeen regelmatig lukte. SV Deurne was voetballend wel de bovenliggend partij, maar had het toch vaak lastig om de uiteindelijk wel verdiende 3-1 binnen te halen.

Dit neemt niet weg, dat de blauwwitten al in de 11de minuut op voorsprong kwamen, nadat Joris van den Heuvel in twee instanties Stefan van der Werf rechts in het strafschopgebied vrij wist te spelen en die weet met dit soort kansen wel raad en schoof de bal beheerst in de verre hoek: 1-0.

Rake kopbal
De vreugde was, zoals al vaker dit seizoen van korte duur. Nauwelijks een minuut later was het alweer 1-1 door een rake kopbal van Bas Loozen na slordig verdedigen van SV Deurne. Op het kwartier kopte Stefan een voorzet van Dennis Groen over het doel. Over en weer waren er in het laatste half uur van de eerste helft mogelijkheden op meer doelpunten, waarbij een uitval over links bij Sportclub’25 eindigde met een diagonaal schot op de buitenkant van de paal.

Finn van der Steijn en Stefan van der Werf liepen elkaar omver na een goede individuele actie van Van der Steijn, een kopbal van opnieuw Van der Werf na een vrije trap van Groen eindigde in de handen van de keeper. Scherpe voorzetten vanaf rechts, eerst via Quincy Plas en daarna via Luuk Veeneman gingen voorlangs zonder dat iemand er een voet tegen kon zetten.

Katachtige Peter Strijbosch
In de tweede helft waren de eerste mogelijkheden voor de gasten, die in de 57ste minuut een makkelijk gegeven penalty – door de overigens goed leidende scheidsrechter Sterre Bijlsma – op katachtige wijze door Peter Strijbosch uit de linkerbenedenhoek geranseld zagen worden. Kort daarna was er een vallend afstandsschot, dat maar net over het Deurnese doel viel.

Uit de tegenaanval gaf Quincy Plas een mooie steekpass op Finn van der Steijn, die de bal via de kluts teruglegde op Dennis Groen, die op zijn beurt vanaf 20 meter snoeihard uithaalde en de bal via de binnenkant van de paal binnen zag vliegen 2-1. En weer was er kort na de goal een goede mogelijkheid voor Sportclub ’25, die door Plas onschadelijk gemaakt kon worden. Een paar minuten later had Deurne de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar vond Stefan van der Werf de keeper op zijn weg na een mooie dieptepass van Van der Steijn.

Slechte uittrappen
SV Deurne wisselde Van der Steijn voor Jasper Aarts en Matheij voor Rens Joosten. Deze laatste wist direct een diepe bal van Luuk Veeneman te verlengen op Van der Werf, die vanaf de penaltystip de vrije bal hard over het doel joeg. Meteen daarna kwam Deurne twee keer goed weg na slechte uittrappen van Peter Strijbosch.

Eerst wisten de spitsen van de gasten de bal niet goed te raken en daarna was het de binnenkant van de paal die redding bracht. In het laatste kwartier had Deurne het initiatief weer in handen en was het een aantal keren gevaarlijk, vooral via Rens, die zijn directe tegenstander een paar keer goed wist te passeren. Helaas konden Jasper Aarts en Dennis Groen de voorzetten niet verzilveren en werd een mooi schot van Rens Joosten met links door de keeper uit de linkerbovenhoek gehaald.

Blessuretijd
De keeper stopte ook nog een kopbal van Aarts en had geluk dat een voorzet van Stefan van der Werf net niet door Gert Swinkels kon worden binnengelopen. Toch was het slotakkoord in de blessuretijd voor SV Deurne toen Swinkels, die een ongelukkige wedstrijd speelde, eindelijk een actie succesvol bij Van der Werf wist te krijgen, die alleen voor de keeper de bal binnenschoof voor de eindstand: 3-1.

Door deze derde overwinning op rij klimt SV Deurne naar plek vijf en staat volgende week de interessante wedstrijd op het programma in Vierlingsbeek tegen Volharding, dat 1 punt meer heeft.