11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- Deurne Publiek hangt aan lippen van verteller Marcel Stevens bij interactief Peelsprookje...

[VIDEO] Publiek hangt aan lippen van verteller Marcel Stevens bij interactief Peelsprookje in Deurne

‘Ben ik hier hillemoal vur oit Helmond gekomme’, is het eerste waarmee verhalenverteller Marcel Stevens het publiek in Deurne bij het Peelsprookje begroet na een volgens hem te mager applausje. De gemoedelijke sfeer en interactie weet Stevens van Petazzie mi Skruwsaus er meteen in te brengen. Dat de voorstelling uiteindelijk uitmondt in de onthulling van Peelstrekelsprins Niels Nijssen is voor de meeste bezoekers mooi meegenomen.

Het grote aantal bezoekers op de Markt werd zaterdagavond meegezogen in de moerassige Peel uit lang vervlogen tijden, waarin bekende en minder bekende Deurnenaren van nu een rol speelden.

Tekst gaat verder onder de video.

‘Schijters’
Met Carola Boerenkamps en Loes Damen als een soort stewardessen aan weerszijden van de verhalenverteller werden de bezoekers door Stevens vooraf geïnstrueerd dat ze in geval van hoge nood de Markt links en rechts konden verlaten om zich te ‘ontlasten in één van de etablissementen rond de Markt…verrekte schijters.”

Met diezelfde humor loodste Marcel Stevens de toehoorders en kijkers door het verhaal met figurantenrollen voor Rob van Berlo als de Rauwe Ridder, Martijn van Hooff als edelsmid, Bart Witteveen als slager, Jan van den Heuvel als schrijnwerker, Patrick van de Mortel als alchimist Quak de Zalver en Theo Goossens als poortwachter.

Helmond
Voor na afloop van het Peelsprookje had verteller Stevens aan het begin van de avond al een lift terug naar Helmond geregeld: “Zin er mensen oit Helmond? Inne, hè! Ja ge schamt oe eigen kapot natuurlijk. Bende gij mi d’n auto? Fijn dan rij ik mi jou mee noar hois, ken ik ok wa drinken.”

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen