Deurne
maandag 29 april 2024
Home- DeurneSV Deurne pakt volle buit tegen De Ster uit Stein (1-0)

SV Deurne pakt volle buit tegen De Ster uit Stein (1-0)

In het duel tussen SV Deurne en De Ster bleef de stand zondag lang 0-0 ondanks de vele kansen. Toch gingen de blauwwitten er uiteindelijk vandoor met de volle buit dankzij een doelpunt in blessuretijd. Pas in de 95ste minuut zorgde Gert Swinkels voor de 1-0. Dat was ook meteen de eindstand.

Op een herfstachtig sportpark de Kranenmortel namen de bezoekers uit Stein zondagmiddag vanaf het begin het initiatief en dwongen met prima combinatiespel SV Deurne tot louter verdedigen. Veel kansen leverde het aanvankelijk niet op, sterker nog: het was Deurne dat via Stefan van der Werf al in de tiende minuut een beste kans kreeg, maar zijn inzet ging nipt naast.

Prima reddingen
Na een kwartier kwamen er steeds meer kansen voor De Ster, meestal uitgespeeld via de uitblinker van de middag: nummer 11, Giel Piereij. Gelukkig wist de boomlange spits Frank Kamps het Deurnese net niet te vinden en mede door prima reddingen van doelman Peter Strijbosch, stonden paal en lat een verdiende voorsprong in de weg.

Na een half uur kwam de thuisclub toch wat beter in het spel en dit leidde tot kansjes in 34ste en 38ste minuut en nog tot een levens grote kans voor Stefan in de 42ste minuut. Helaas knalde hij, vrijstaand in de zestien, de bal rechts voorlangs. Dat de teams met 0-0 gingen rusten, was een net zo’n groot mirakel als dat in de eredivisie de topper PSV- AJAX 1-2 stond; De Ster de betere ploeg en SV Deurne de betere kansen.

Hoge ballen
Eigenlijk was dit in de tweede helft niet anders, want in de 56ste, 68ste,70ste en 76ste minuut waren er kansen voor de bezoekers, die steeds met hoge ballen in het zestien meter gebeid voor gevaar zorgden. SV Deurne zette hier slechts een kans voor Finn van der Steijn in de 50ste minuut tegenover. Maar in deze wedstrijden gold de theorie over ‘expected goals’ niet, want de stand bleef op 0-0 steken.

Na 75 minuten ging coach Frank Teeuwen  wisselen en bracht frisse benen via Jasper Aarts en Rens Joosten, voornamelijk om de gelijke stand over de streep te trekken. Dit leek lange tijd te gaan lukken, maar toen iedereen zich met een gelijkspel leek te verzoenen, gebeurde dat wat voetbal zo aantrekkelijk en onvoorspelbaar maakt.

Kiezelhard
In de 95ste minuut mocht het Deurnese team vanaf links een corner nemen, deze werd door Stefan ingekopt, maar op de doellijn van De Ster gered. De bal kwam echter op de rand van de zestien voor de voeten van Gert Swinkels, die kiezelhard via een mêlee van spelers binnen knalde: 1-0 voor de thuisclub.

Grote vreugde bij de mannen van Frank Teeuwen en teleurstelling bij de bezoekers, waarbij scheidsrechter van der Heyden nog voor een smetje op de wedstrijd zorgde door Dennis Groen in minuut 96 met twee keer geel voor tijdrekken en commentaar leveren, naar de kleedkamer te sturen. Hierdoor is Groen voor de volgende wedstrijd uit tegen Chevremont geschorst. Maar gelukkig voor blauwwitten komt met 6 punten uit 4 wedstrijden en plaats 9 de middenmoot in zicht.