11.9 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- NeerkantKoninklijke Onderscheiding voor Ria van den Berkmortel-Prinse uit Neerkant

Koninklijke Onderscheiding voor Ria van den Berkmortel-Prinse uit Neerkant

Ze staat in Neerkant bekend om haar grote inzet en betrokkenheid bij het vrijwilligerswerk in het dorp. Ria van den Berkmortel-Prinse is al vanaf 1990 actief voor verschillende organisaties en kreeg daarom afgelopen zaterdag uit handen van loco-burgemeester Marinus Biemans een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Het betreft de titel ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’.

Ria van den Berkmortel was van 1990-2003 bestuurslid en penningmeester van het Wit-Gele Kruis, waar ze werd gezien als een betrokken bestuurder die punctueel werkte. Ook bij peuterspeelzaal Hummelland was Ria vanaf 1997 actief betrokken. Ze begon als leidster en na een paar jaar nam ze de voorzittersrol op zich. Vanuit die functie onderhield ze contacten met externe partijen.

Enorm veel uren
Een grote klus was de professionalisering van de peuterspeelzalen in de gemeente Deurne. Het omturnen van een vrijwilligersclub in een professionele organisatie vroeg veel van de vrijwillige bestuurders. Ria van den Berkmortel heeft hier enorm veel uren aan besteed. Extra inzet die volgens velen om haar heen ver uitgaat boven hetgeen je van een vrijwillig bestuurder mag verwachten.

Daarnaast is Ria van den Berkmortel 26 jaar bestuurslid geweest van buurtvereniging ’t Veldje. Tot afgelopen mei was ze voorzitter. Ria van den Berkmortel heeft daarbij altijd een luisterend oor geboden en heel veel mensen geholpen. Bij de activiteiten die georganiseerd werden stak ze altijd mee de handen uit de mouwen. Ze was contactpersoon voor de gemeente.

Foto: De Veengalm/Marlies Spies

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen