Deurne
zaterdag 27 april 2024
Home- DeurneSV Deurne ten onder tegen SC Susteren (4-0)

SV Deurne ten onder tegen SC Susteren (4-0)

De meegereisde supporters van SV Deurne zagen in een voor hen herkenbare wedstrijd de blauwwitten ten onder gaan tegen Susteren. Een team dat graag speelt vanuit een gesloten verdediging en met snelle uitvallen probeert te scoren. Dat lukte de Limburgers maar liefst vier keer, wat resulteerde in een eindstand van 4-0.

Na een aftastende start en wat onnauwkeurige schoten over en weer opende Susteren in de 9de minuut al de score na een goedlopende counter over links. (1-0) Hierna nam SV Deurne opnieuw het initiatief en met enkele goed lopende aanvallen werd de druk op de Susteren-defensie opgevoerd. Echter tot een doeltreffende afronding kwamen de Deurne voorwaartsen niet. Deels door goed ingrijpen van de verdediging of omdat de eindpass en/of het schot op doel net niet goed genoeg was voor de op dat moment verdiende gelijkmaker.

Snelheid
Ook Sportclub Susteren bleef ijverig op zoek naar uitbreiding van de score, waarbij ze vooral speculeerde op de snelheid van haar vleugelspelers. In de 36ste minuut werd het rechterverdedigingsblok overlopen. Ongelukkigerwijs werd de voorzet door Luc Veeneman achter zijn kansloze doelman Strijbosch gewerkt. In de slotminuut van de 1ste helft kreeg SV Deurne via centrale verdediger Mark Louwers nog een redelijke scoringskans. Ook hij slaagde, net als zijn ploeggenoten er niet in om de kansen te benutten.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, ondanks de omzettingen van trainer Frank Theeuwen. Daan Knijnenburg, die voor de afwezige Dennis Groen speelde, werd gewisseld voor Bram van Berlo, welke de linksbuitenpositie overnam van Gert Swinkels. Ook Finn van der Steijn en Thijs Matheij wisselden van positie.

Vrije trap
Een aandringend SV Deurne kreeg in de 51ste minuut echter de 3-0 te verwerken. Een goed genomen vrije trap werd door de spits doeltreffend binnen gekopt en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De Deurnese ploeg drong nog wel aan, maar het geloof om na jaren eens punten te pakken in en tegen Susteren, zakte steeds verder weg. Ook de doorgevoerde wissels brachten daarin geen verandering. Integendeel. Uit één van haar snelle uitvallen scoorde Sportclub Susteren op haar herkenbare wijze de 4-0.