18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneBinnenkijken en inspiratie opdoen bij duurzame huizen in Deurne

Binnenkijken en inspiratie opdoen bij duurzame huizen in Deurne

Inwoners van Deurne die graag hun huis willen verduurzamen kunnen zaterdag 28 oktober binnenkijken in woningen waarbij bijvoorbeeld al een warmtepomp of zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Tijdens de Duurzame Huizenroute kan ook inspiratie worden opgedaan over het aanbrengen van isolatie, radiatorventilatoren, ventilatie- of afzuigsystemen of andere systemen voor warmte en koeling in huis.

Innovatief warmtesysteem
De route start in het Huis voor de Samenleving dat sinds dit jaar ook gasloos is en voortaan over een innovatief warmtesysteem beschikt. Daarna kunnen deelnemers een aantal huizen bezoeken die zijn verduurzaamd. Hierbij zijn uiteenlopende soorten huizen te bezichtigen; zowel oude als nieuwe woningen en huur- en koophuizen. De Duurzame Huizenroute start om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Ook zijn er in het gemeentehuis en op de route energiecoaches van Energiehuis Slim Wonen aanwezig, die informatie geven over energiebesparende maatregelen. Mensen die specifiek advies willen over een eigen woning, moeten hiervoor hun persoonlijke energieverbruiksgegevens meenemen.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen