13.5 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneSV Deurne verpulvert Veritas met 4 doelpunten (1-4); RKSV Heeze te sterk...

SV Deurne verpulvert Veritas met 4 doelpunten (1-4); RKSV Heeze te sterk voor ZSV (2-1)

Al in de derde minuut van het duel tussen Veritas en SV Deurne viel de eerste treffer voor de Blauw-Witten. Stefan van de Werf zorgde voor de 0-1.

Na de gelijkmaker door de Limburgse ploeg wist Daan Geven SV Deurne weer op voorsprong te brengen met 1-2. Stefan van de Werf wist het doelpuntenverschil uit te bouwen naar een 1-3 en in de 88ste minuut zorgde Parfait Luwawa voor het vierde doelpunt van SV Deurne in deze wedstrijd. Eindstand in Sportpark Breierein in Neerritter: 1-4.

Tekst gaat verder onder foto’s.

Bitter pil
ZSV kreeg in Heeze een bittere pil te verwerken en verloor met 2-1. Martien van Rijt maakte een uitgebreid wedstrijdverslag.

Het betere van het spel hebben, een tegenstander die de gehele tweede helft zoveel mogelijk tijd pakt en dan diezelfde tegenstander die, dankzij de toegekende grote hoeveelheid extra tijd kan profiteren en wint. Dat overkwam de ploeg van coach Ömer Kaya zondagmiddag in Heeze.

ZSV kwam goed uit de startblokken op een zwaar en moeilijk te bespelen grasmat. In de vierde minuut kwam Koen Janssen vanaf links met een mooi schot. Tot opluchting van de grabbelende doelman ging de inzet voorlangs.

Het spel ging redelijk gelijk op, maar in de 20e minuut omspeelde de snelle Jorg van Galen bekeken Dirk van Limpt en rondde vervolgens goed af: 1-0.

In het laatste kwartier van de eerste helft leek ZSV ook te scoren, maar Davy Althuizen kwam vanuit buitenspelpositie teruglopen om de bal op te halen. Hij gaf vervolgens prima af op Koen Janssen die keurig scoorde. De assistent stond op dat moment al lang met de vlag omhoog. ZSV drong aan, maar de thuisploeg kon na de voorsprong nog meer op de snelle uitbraak loeren dan het al deed.

In de 40ste minuut volgde een mooie, snelle ZSV-uitval na een bekeken bal van Davy Althuizen. Thijs Meulendijks kon diep, omspeelde zijn tegenstander en haalde uit. De Heezer doelman wist zich net lang genoeg te maken om de bal bij de paal weg te tikken.

Op slag van rust kwam Rick Wiersema de aangeslagen Ruud van de Vrande vervangen. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 achterstand voor ZSV.

Direct na rust deed zich een grote mogelijkheid voor, voor ZSV. De voor Thijs Meulendijks in de ploeg gekomen Stan van Helmond rukte over rechts op en gaf een prima voorzet af. De inzet werd op de lijn gekeerd door een verdediger.

In de 55ste minuut drong Heeze het strafschopgebied binnen aan de linkerkant. Het schot van de aanvaller belandde in het zijnet. Heeze pakte na rust zoveel mogelijk tijd en ZSV kwam wel steeds dichterbij, maar de bal wilde nog niet tussen de palen. Tot de 69ste minuut. Een hoekschop van Remco van den Akker werd door Davy Althuizen bij de eerste paar binnen gekopt: 1-1.

In de 72ste minuut scoorde ook Heeze een buitenspeldoelpunt, dus de stand wijzigde niet. In de 76ste minuut werd een inzet van Davy Althuizen nog maar net uit het doel getikt door de langgerekte doelman. Meteen daarop werd de bal verkeerd teruggespeeld, waardoor Heeze bijna kon profiteren. En dan aan de andere kant was Koen Kuunders dichtbij de voorsprong, maar ook zijn inzet werd van de lijn gehaald.

In de slotfase knokten beide ploegen voor de volle winst. Ruim tien minuten in blessuretijd trok de thuisploeg dankzij het eigen tijdrekken aan het langste eind: 2-1. Tom Derkx besliste de wedstrijd alsnog.

Foto’s: Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen