14.9 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneWillibrorduskerk viert Deurne 1300 met grote lasershow begeleid op Smitsorgel

Willibrorduskerk viert Deurne 1300 met grote lasershow begeleid op Smitsorgel

Het is niet de eerste plek waar je aan denkt als er een lasershow plaatsvindt. Maar bij de voorstelling ‘Van Oud naar Nieuw’ is de St. Willibrorduskerk als historistisch monument van de gemeente Deurne de plek bij uitstek voor de show die de bezoekers meeneemt van het verleden naar de toekomst.

Al honderden jaren staat de kerk aan de Markt centraal in het bestaan van Deurne en haar inwoners. Om het 1300-jarig bestaan van Deurne te vieren, wordt op zondag 21 november een grote lasershow uitgevoerd in de kerk.

Smitsorgel
De introductie van de show wordt gespeeld door organist Bert Augustus op het grote Smitsorgel en zal uitmonden in een lasershow waarbij de kerk onder stuwende muziek aangelicht zal worden zoals nog nooit eerder is gebeurd.

Dj Imre van Baars
Met moderne lasertechnieken zal een overrompelend effect bewerkstelligd worden, met respect voor het historische gebouw zal de architectuur van de kerk op een unieke manier tot leven worden gebracht. De muziek van de lasershow wordt daarna opgepakt door dj Imre van Baars (ÏMperch), die de toeschouwers mee zal nemen naar de toekomst.

Volgende generatie
De show wordt 21 november op drie verschillende tijden uitgevoerd; om 18.00 uur, 19.00 uur en 20.00 uur. De toegang bij de voorstelling is gratis, bezoekers kunnen eventueel na afloop een vrijwillige bijdrage geven. Het evenement wordt georganiseerd door de Concertcyclus, een onderdeel van de Stichting Behoud Sint-Willibrorduskerk Deurne. Door de blik te richten op de toekomst wil de Stichting het gebouw doorgeven aan de volgende generatie, die zo op haar beurt bijdraagt aan het verhaal van Deurne.

Voor het bezoeken van de lasershow is vooraf aanmelden gewenst via de website van de Willibrorduskerk. Je kunt per inlog maximaal vier kaarten reserveren.  Voor het bijwonen van dit concert moet je een coronatoegangsbewijs kunnen laten zien.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen