8.1 C
zaterdag 20 april 2024
Home- DeurneSV Deurne wint overtuigend tegen De Ster (5-3); gelijkspel voor ZSV tegen...

SV Deurne wint overtuigend tegen De Ster (5-3); gelijkspel voor ZSV tegen Susteren (1-1)

Het team van SV Deurne wist zondag vijf treffers in het doel van tegenstander De Ster te laten belanden. Tijdens de wedstrijd die halverwege stil werd gelegd door een blessure van de scheidsrechter wist Finn van der Steijn het eerste doelpunt op zijn naam te zetten.

Met doelpunten van Harm van der Steen, Stefan van de Werf en Thijs Mattheij kwam de stand vlak voor rust op 4-2. Nadat De Ster de voorsprong wist te verminderen met 4-3, zorgde Redwan El Idrissi voor de vijfde treffer van SV Deurne en kwam de eindstand op 5-3.

Lijstaanvoerder
ZSV had het zondag tegen SC Susteren wat zwaarder en kwam niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Martien van Rijt maakte een uitgebreid wedstrijdverslag. De lijst geblesseerden wordt maar langer en langer bij de geelzwarten en dan moet je ook nog de strijd aangaan met de lijstaanvoerder. Vooraf leek het een zware kluif en dat was het ook. Maar door gewoon keihard te werken, werd er toch een punt uit dit duel gepeurd. En verdiend, welteverstaan, want waar de gasten uit Susteren voor rust de dienst uitmaakten, was dat na rust de thuisploeg.

Lange bal
De eerste grote mogelijkheid was trouwens voor ZSV, toen Remco van den Akker vanaf links richting doel kon. Zijn schuiver ging maar net voorlangs. Ook mogelijkheid twee was voor de thuisploeg. In de 11e minuut speelde Dirk Verlijsdonk met een lange bal prachtig Thijs Meulendijks in de loop aan. Diens schot werd in twee instanties gepakt door de Limburgse goalie.

Zwevend
Twee minuten later was er de eerste mogelijkheid voor de gasten na een slordigheid achterin bij ZSV. SC Susteren was vervolgens de bovenliggende partij en in de 21e minuut kon Bart Dings vanaf zo’n twaalf meter de trekker overhalen, maar hij schoot over. Zeven minuten later ontsnapte de thuisploeg binnen tien seconden twee keer aan een achterstand. De lat werd geraakt en ZSV-goalie Leon Thijs kon met één hand redding brengen bij een gevaarlijke inzet. In de 33e minuut werd een voorzet door Koen Kuunders zwevend tot hoekschop verwerkt, maar die leverde niets op voor Susteren.

Grootste moeite
De thuisploeg had het erg zwaar. Vier minuten later hield doelman Thijs opnieuw met de grootste moeite zijn doel schoon. ZSV leek zonder kleerscheuren de rust te gaan halen, toen opnieuw Leon Thijs de aandacht op zich vestigde met een prima ingreep, maar dertig seconden later was hij dan toch kansloos: 0-1. Dat was meteen de ruststand.

Geblesseerd
De tweede helft startte zonder Dirk Verlijsdonk die net voor rust geblesseerd raakte. Luc Matheij kwam voor hem in de ploeg. De bal rolde nog geen drie minuten toen er nog meer tegenslag dreigde voor de geelzwarten. Met een verdedigende actie blesseerde Niek van den Berg zich, maar hij kon weer opgelapt worden.

Corner
Hoewel de thuisploeg steeds beter ging draaien, leek de achterstand vergroot te worden. In de 54e minuut werd gescoord door de gasten, maar de bal was over de achterlijn geweest. Uit de tegenstoot behield Stan van Helmond het overzicht. De inzet van Thijs Meulendijks trof echter geen doel. Drie minuten later slalomde Thijs Meulendijks door het strafschopgebied, maar zijn inzet miste kracht. Na een uur werd Stan van Helmond goed diep gestuurd. Zijn inzet werd door de doelman gelost, maar rolde corner. Daaruit plaatste Koen Kuunders de bal van buiten het gebied goed op doel, maar de inzet werd van de lijn gehaald.

Gelijkmaker
In de 63e minuut viel de gelijkmaker die zich al even aankondigde. Stan van Helmond werd weer diep gestuurd en dit keer schoof hij de bal bekeken onder de uitkomende doelman door: 1-1. In de 70e minuut wist Daan Weerts met een uiterste krachtsinspanning de doorgebroken Lars Toonen te achterhalen en de bal tot hoekschop te verwerken. Rick Leenders kwam daarna voor Stan van Helmond, die zelf om een wissel vroeg. Vijf minuten later snelde Lars Toonen opnieuw op het ZSV-doel af, maar dit keer trad Leon Thijs goed op.

Heerlijke aanval
In de 78e minuut werd ZSV een duidelijke strafschop onthouden toen Thijs Meulendijks door de doelman werd gevloerd. Twee minuten later leverde een heerlijke aanval ZSV bijna de voorsprong op. De inzet van Davy Althuizen werd met moeite gekeerd. Met nog een minuut of acht te gaan, kon het nog alle kanten op. Beide ploegen speelden vol op de winst. Een heerlijk schouwspel!

Hoekschop
Drie minuten voor tijd kwam Jordy van der Heijden voor Thijs Meulendijks en zijn eerste actie was direct gevaarlijk. Een hoekschop resteerde, maar die leverde niets op. En daar was het mee gezegd. ZSV mocht zich op de borst kloppen na een puike tweede helft, ondanks alle afwezigen. Volgende week wacht de Zeilbergse ploeg een uitwedstrijd in en tegen Geldrop.