Deurne
zaterdag 27 april 2024
Home- DeurneSV Deurne wint ruim; ZSV neemt drie punten mee uit Neeritter

SV Deurne wint ruim; ZSV neemt drie punten mee uit Neeritter

SV Deurne en ZSV hebben zondag beide hun wedstrijden in de eerste klasse D gewonnen. SV Deurne versloeg in eigen huis Wilhelmina ’08 uit Weert (3-0). In Neeritter won ZSV met 1-2 van Veritas.

Voor SV Deurne stond zondag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De Deurnese voetbalclub kwam al na twaalf minuten op voorsprong door een doelpunt van Thijs Mathey. De ploegen gingen rusten met een stand van 1-0. Na rust kwam Wilhelmina ’08 fel uit de startblokken. De club uit Weert kreeg een aantal goede kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er niet. In de slotfase van de tweede helft trok SV Deurne de wedstrijd volledig naar zich toe. Invaller Joris van den Heuvel zette in de 75ste minuut de 2-0 op het scorebord. Job Steeghs stelde in de 87ste minuut de overwinning definitief veilig, toen hij uit een hoekschop snoeihard de 3-0 binnen kopte.

Tweede gele kaart
In Neeritter speelde ZSV de tweede competitiewedstrijd tegen Veritas. De thuisploeg kwam in de negende minuut vanuit een hoekschop dicht bij een voorsprong. De bal werd op de lat gekopt en vervolgens door de ZSV-defensie met moeite weggewerkt. Vijf minuten later was het wel raak. Uit een vlot lopende aanval over links, scoorde de thuisploeg en nam Veritas de leiding in dit snel op en neer gaande duel: 1-0. Uit een prima aanval van ZSV zette Joep Claassen de Zeilbergers nog voor rust op 1-1. Ongeveer een kwartier voor tijd trok de scheidsrechter na een overtreding op Stan van Helmond de tweede gele kaart voor een verdediger van Veritas, waardoor hij met rood van het veld moest. De daarop volgende vrije trap van Davy Althuizen werd door de keeper van de Limburgers uit het doel gestompt. Maarten Kuunders kopte uit de rebound de 1-2 raak. Daarmee was de wedstrijd beslist.