13.6 C
Deurne
vrijdag 7 oktober 2022
Home- DeurneVeiligheidsregio Brabant-Zuidoost roept winkels en horeca op om mondkapjes in hun zaak...

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost roept winkels en horeca op om mondkapjes in hun zaak verplicht te stellen

John Jorritsma, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, geeft inwoners en ondernemers in de regio een dringend advies om in alle publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Ondernemers in de horeca en detailhandel wordt gevraagd om het dragen van mondkapjes in hun zaak te verplichten.

De bal wat betreft het dragen van mondkapjes in de gemeente Deurne ligt dus bij de horeca en detailhandel. Als een ondernemer besluit om in zijn zaak een mondkapjesplicht in te voeren, kan hij klanten weigeren die geen mondkapje willen dragen. Ook is het advies voor alle contactberoepen in de regio om een mondkapje te dragen. De gemeente gaat trouwens niet handhaven op het dragen van mondkapjes, omdat het om adviezen gaat. De maatregelen gelden naast Brabant-Zuidoost ook voor de veiligheidsregio’s Amsterdam, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden.

Nieuwe landelijke maatregelen
Premier Mark Rutte en en minister Hugo de Jonge gaven maandagavond een persconferentie met nieuwe landelijke coronamaatregelen. Zo mogen horecazaken tot 21.00 uur gasten binnenlaten. Om 22.00 uur moeten zij sluiten. Alle sportwedstrijden in heel Nederland zijn vanaf nu weer zonder publiek, zowel op professioneel- als amateurniveau. Ook wordt het aantal personen per binnenruimte teruggebracht naar 30; buiten is dat aantal 40. Het kabinet adviseert mensen om thuis niet meer dan drie personen bezoek te ontvangen. Alle nieuwe maatregelen zijn terug te vinden op de site van de Rijksoverheid.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen