13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneTactiek, precisie en concentratie bij ijsstokschuiven in Deurne

Tactiek, precisie en concentratie bij ijsstokschuiven in Deurne

Het is ondertussen een traditie geworden bij het IJsfestijn; de avond waarbij de sponsoren van het evenement hun behendigheid op de ijsbaan kunnen laten zien tijdens het Rabobank ijsstokschuiven. Donderdagavond gingen tientallen deelnemers aan de slag met de teamsport waarbij tactiek, precisie en concentratie belangrijk zijn.

Elk team bestond uit vier personen en iedere speler moest met snelheid zijn ijsstok over een afstand van 25 meter in een speelveld van 3 bij 6 meter te schuiven. Het was aan de deelnemers om zoveel mogelijk (maximaal vier) ijsstokken van het eigen team het dichtst bij de puck te laten komen. De ijsstok is voorzien van verwisselbare onderplaten van verschillende stroefheid. De juiste keuze hiervan, de gladheid van het ijs en de kunde van de speler zijn bepalend voor het resultaat.

Bekijk hieronder de fotoreportage die DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte tijdens het ijsstokschuiven.

Tekst gaat verder onder de foto’s

Ameezing on Ice
Vrijdag 30 december is er weer een muzikale avond bij het IJsfestijn met Ameezing on Ice. Meezingen is niet verplicht, maar mag natuurlijk wel. Bart en Mark nemen je mee in een avond vol zang, dans, spel en véél plezier waarbij alle bekende hits voorbijkomen. Kortom; een feest der herkenning.

Sneeuwballenstrijd
DMG Radio vind je zaterdag 31 december ook weer op de ijsbaan. Van 12.00 tot 16.00 uur is er DMG on Ice waarbij de kinderen kunnen meespelen met de Sneeuwballenstrijd en kans maken op een prijs uit de DMG Grabbelton.

10-rittenkaarten winnen
Ook kunnen de kids elke week meedingen naar een gratis 10-rittenkaart, hiervoor kan je jezelf inschrijven bij de DMG-dj’s op de ijsbaan. Deze week geeft DMG zelfs vier van de 10-rittenkaarten weg. Van 16.00 tot 18.00 uur is er een afterparty vanuit de studio in het Cultuurcentrum waarin rond 16.15 uur ook de winnaars van de 10-rittenkaart bekend wordt gemaakt. Deze week schaatst ook de tweede kandidaat in De Snelste van Deurne waarbij het schaatstalent van bekende Deurnenaren wordt getest.

DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen