7 C
vrijdag 26 april 2024
Home- Deurne‘Tandeloos’ SV Deurne verliest opnieuw; De Ster uiteindelijk te sterk (1-0)

‘Tandeloos’ SV Deurne verliest opnieuw; De Ster uiteindelijk te sterk (1-0)

Op een koud en nat sportpark ‘Het Hetjen’ in het Limburgse Stein verloor een onmachtig SV Deurne nu al voor de vijfde (!) keer op rij een competitiewedstrijd. Werd er vooraf nog volop gespeculeerd, wie er vandaag in de SV Deurne voorhoede de doelpunten zou gaan maken, was het Gert Swinkels die na letterlijk 15 seconden de oplossing van deze vraag op zijn schoen had, helaas miste hij jammerlijk…

Wedstrijdverslag door Jos Aarts

Hierdoor was eigenlijk het wapengekletter van SV Deurne in de eerste helft voorbij, het was de thuisclub die zich herpakte en met mooie aanvallen over rechts voordurend gevaar stichten, in de 15e minuut wist doelman Peter Strijbosch nog katachtig te redden , maar vier minuten later was ook hij kansloos op de perfect ingekopte voorzet van de boomlange Fred Kamps : 1-0 voor De Ster.

Max Verstappen
Ondanks de achterstand bleef SV Deurne volharden in risicoloos geschuif in de achterhoede en op het middenveld, met als gevolg nul kansen en nul schoten op het vijandelijke doel. Omdat ook De Ster de voorsprong nu al leek te koesteren en de regen steeds heftiger werd, kwam de rust als een verademing, even warm naar binnen, even een blik op de winnende Max Verstappen en een fijne warme kop koffie.

Prima schot
Direct na de rust, met nog duidelijk minder toeschouwers (kantine en Max) verliep de wedstrijd in eenzelfde patroon, SV Deurne kon niet en De Ster wilde niet. Het duurde eigenlijk tot de 68e minuut toen een prima schot van Finn van der Steijn in de rechterbovenhoek door doelman Bas Koolen gepareerd werd.

Meer snelheid
Enige minuten daarvoor werd er bij SV Deurne eindelijk gewisseld en door de invallers Giel Knijnenburg en Sam Schaefer kwam er in ieder geval wat meer snelheid in het spel van SV Deurne. Mede doordat de thuisclub ver weg zakte kantelde de wedstrijd enig zins en ontstonden er enkele kleine kansjes voor de bezoekers. Tot de 85e minuut een grote kans, een prima voorzet van rechts ( Sam ) kwam bij de vrijstaande Thijs Matheij , maar zijn slappe inzet vanaf 11 meter ging voorlangs.

Schermutseling
In het vervolg probeerde SV Deurne nog meer aanvallend te forceren door Quincy Plas te vervangen door Thijs van der Heijden, maar hierdoor kwamen er ook enkele gevaarlijke counters van de thuisclub, een daarvan leidde tot een schermutseling voor het doel van de vanmiddag uitstekende doelman Strijbosch. eerst werd er een kans gemist, vervolgens na getrapt en daarop wellicht een tik uit gedeeld. Gelukkig wist de prima leidende scheids rechter Mandemakers een opstootje in de kiem te smoren door precies op het juiste moment voor het einde te fluiten. Hierdoor kwam aan een treurige inspiratieloze wedstrijd toch nog een opwindend einde.

Aanstaande zaterdag om 18.30 uur wordt er dan afgetrapt voor de klassieke Kranenmortel derby, dus valt te hopen dat SV Deurne in deze wedstrijd de verliesreeks weet te stoppen en eindelijk weer eens een overwinning weet te behalen.