24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneTaxichauffeur krijgt cel vanwege mensensmokkel naar A67

Taxichauffeur krijgt cel vanwege mensensmokkel naar A67

Een Franse taxichauffeur (45) krijgt een jaar gevangenisstraf wegens mensensmokkel naar Liessel. Dat eiste Officier van justitie Walter Kupers bij de rechtbank in Den Bosch. De chauffeur bracht zes Vietnamezen weg voor 1.200 euro. Zij hadden echter geen papieren en dus smokkelde de man.

Op een avond in mei kreeg de politie een tip van Franse collega’s: een mensensmokkelaar is onderweg. Het kenteken van het busje gaven ze, evenals de plaats van bestemming: parkeerplaats De Leysing langs de A67 bij Liessel. Politieagenten zagen daar daadwerkelijk de auto stoppen. Veertien Vietnamezen vluchtten in de bosjes, zo bemerkte een politiehelikopter. Een truck zou op de parkeerplaats voor vervangend vervoer moeten zorgen.

Normale taxirit
Toen de taxichauffeur terugreed werd hij opgepakt door de marechaussee. Hij zegt onschuldig te zijn en dat het verder een normale rit was: op tijd aangevraagd, redelijk betaald (1.200 euro) en de opdrachtgever zat bovendien naast hem.
Officier van justitie had verklaringen van een paar ‘passagiers’, zo is ook te lezen in het Eindhovens Dagblad. De Vietnamezen hadden blinddoeken om en mochten niet praten in de auto.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen