11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneTeam E-Racing Hub van Doornecollege nu al kampioen met nog één wedstrijd...

Team E-Racing Hub van Doornecollege nu al kampioen met nog één wedstrijd te gaan

Met nog één race voor het einde van de wedstrijdreeks mag het E-kartteam van het Deurnese Hub van Doornecollege zich nu al kampioen noemen. Bij de Blueshock EK Senior-wedstrijd versloeg coureur Nick van den Berg vorige maand onder meer Greaham Hofmans en Lucas Stiefelhagen op het circuit van Raceway Venray.

Na de snelste tijd in de kwalificatie te hebben gereden in de regen, kon Van den Berg starten vóór Hofmans. Op die dag werden drie races verreden en in de eerste regenachtige manche, wist Van den Berg Hofmans te verslaan. Gedurende de twee daaropvolgende races, was het uiteindelijk opgehouden met regenen en was Hofmans sneller dan Van den Berg. Desondanks haalde de coureur van het E-kartteam van het Hub van Doornecollege die dag genoeg punten binnen om het kampioenschap veilig te stellen.

Huldiging
De laatste race wordt verreden op 26 november, maar door de grote voorsprong van Van den Berg staat nu al vast dat hij aansluitend aan de wedstrijd zal worden gehuldigd als nieuwe kampioen in de klasse Blueshock EK senior (15-32 jaar).

Nick van den Berg rijdt in de nieuw ontwikkelde HC-4, de nieuwste kart die in samenwerking met sponsoren helemaal gebouwd is door leerlingen van het Hub van Doornecollege. Dit is niet de standaard E-Superkart, waarmee het team gewoonlijk rijdt, maar een E-kart met een speciaal Formula-K chassis.

Team E-Racing Hub van Doornecollege bestaat uit: Nick van den Berg (op de foto in de nieuwe HC-4), Maik Schutte, Bram Cornelissen, Dylan van den Bogaard en Thijs Manders.

Foto: Hub van Doornecollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen