11.6 C
Deurne
vrijdag 24 mei 2024
Home- DeurneTechniekCentrum Brainport Deurne krijgt subsidie voor samenwerking met mbo-scholen en bedrijfsleven

TechniekCentrum Brainport Deurne krijgt subsidie voor samenwerking met mbo-scholen en bedrijfsleven

Het Regionaal Investeringsfonds (RIF) heeft een subsidie toegekend aan TechniekCentrum Brainport (TC|B) Deurne, waarmee de samenwerking tussen mbo-instellingen, de publieke sector en het bedrijfsleven verder kan worden versterkt. Landelijk zijn er in de tweede en laatste ronde van de RIF-regeling dit jaar negen subsidieaanvragen toegekend. Het gaat om drie nieuwe projecten en zes opschalingen van bestaande RIF-projecten voor een totaalbedrag van 8,5 miljoen euro.

Het doel van het RIF is om mbo-studenten beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken met state of the art-technieken en -methoden.

Uniek onderwijsconcept
De aanvraag van TechniekCentrum Brainport in Deurne is volgens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport toegekend omdat het TC|B zich heeft bewezen als een succesvol publiek-private samenwerking door het opzetten en uitvoeren van een uniek onderwijsconcept: “Studenten, docenten en het bedrijfsleven werken nauw samen om de professionals van de toekomst op te leiden.”

Omdat de markt continu in beweging is en de vraag naar goed opgeleid personeel voor de maakindustrie alleen maar verder toeneemt, gaan ROC Ter AA en de vereniging van bedrijven door met de ontwikkeling van het TC|B. Ook de snelle technologische ontwikkelingen hebben hierbij grote impact op de benodigde kennis en vaardigheden van huidige en toekomstige medewerkers.

Impuls
Samen met verschillende partners in de regio Helmond-De Peel willen de school en de bedrijven zorgen dat TechniekCentrum Brainport Deurne zich kan verbreden en verdiepen om zo de maakindustrie in de regio een krachtige impuls te geven.

Foto: ROC Ter AA

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen