13.8 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneTechnisch lokaal talent gezocht; open dag Techniekcentrum Brainport Deurne

Technisch lokaal talent gezocht; open dag Techniekcentrum Brainport Deurne

Metaalbedrijven uit de Peelregio werken in Deurne samen met ROC Ter AA in een vakopleiding voor zogenoemde BBL-leerlingen. Zondag 13 maart houdt het opleidingscentrum een open dag voor nieuwe talenten die in de techniek willen leren en werken in de Peelregio.

Het Techniekcentrum Brainport in Deurne dat begin 2019 werd geopend, is een plek waar de arbeidsmarkt en het onderwijs dichter tot elkaar komen. Er wordt in Deurne geprobeerd de kloof te dichten tussen de vraag van bedrijven naar goed geschoolde krachten en wat de scholen afleveren aan leerlingen.

Techniekcentrum Brainport
Om deze op elkaar aan te laten sluiten, is er een andere manier van werken nodig. “Hier kiezen we voor twee dagen school en drie dagen werk. Daarmee verkorten we het leertraject. De ene schooldag wordt ingevuld met theorie door een docent van ROC Ter AA. Tijdens de andere dag staan de leerlingen samen met praktijkopleiders aan de machines. Die machines zijn nieuw aangekocht of ter beschikking gesteld door bedrijven. Zo werken de leerlingen met moderne apparaten die ook in het bedrijfsleven gebruikt worden en sluit hun manier van werken direct aan bij die van het bedrijfsleven”, vertelt Harm Walda, locatie-beheerder bij het Techniekcentrum Brainport.

Automatisering
“In de Peelregio is veel techniek te vinden. Het gebeurt niet alléén in die grote toren in Veldhoven van ASML”, legt Walda uit. “Daaromheen zit een hele supply-keten, zoals de metaalbewerking, die nodig is om aan de vraag van de grote OEM’ers (Original Equipment Manufacturers) te kunnen voldoen. Daarnaast is de Peelregio van oudsher een agrofood omgeving waar veel in is geautomatiseerd. Die bedrijvigheid hier in het zuiden en zuidoosten groeit steeds meer. Het Techniekcentrum Brainport is echt ontstaan vanuit het regionale bedrijfsleven en dat is voor deze regio uniek.”

Het Techniekcentrum Brainport in Deurne houdt zondag 13 maart van 11.00 tot 16.00 uur een open dag voor geïnteresseerden aan de Indumastraat 13 in Deurne . De dag is bedoeld voor jonge technische talenten die op zoek zijn naar een baan in de techniek en willen leren en werken in de regio. Meer informatie vind je op de website van Techniekcentrum Brainport.

Bron: Brainport Eindhoven, Foto: Techniekcentrum Brainport

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen