18.3 C
Deurne
donderdag 8 juni 2023
Home- DeurneKoppelcross en wandeltocht voor Stichting Ushersydroom in Zandbos

Koppelcross en wandeltocht voor Stichting Ushersydroom in Zandbos

Atletiek Vereniging en Lopers Groep Deurne (AV-LGD) houdt op zondag 13 maart een speciale koppelcross en wandeltocht in het Zandbos in Deurne. Doel van de cross is om geld in te zamelen voor de Stichting Ushersyndroom.

Het syndroom van Usher is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naast nachtblindheid ook een progressief verlies van zicht ervaren. Uiteindelijk worden mensen met het Ushersyndroom doof én blind.

Lynn Kuijpers
De leden van AV-LGD willen met de actie het initiatief van de Deurnese Lynn Kuijpers ondersteunen bij wie in 2019 het syndroom van Usher is vastgesteld. Ze gaat nu hardlopen in Zandvoort tijdens de Run4usher en wil zoveel mogelijk geld ophalen om wetenschappelijk onderzoek te steunen waarbij gezocht wordt naar een behandelmethode van Usher.

Fanatiek
Lynn is de zus van Myka Kuijpers, fanatiek junior bij AV-LGD. Ook ouders Ard en Susan Kuijpers zijn verbonden aan AV-LGD als jeugdtrainer en recreant en de moeder van Susan, Door van der Heijden is actief als wandelaar en trainster bij AV-LGD.

Stichting Ushersyndroom
De koppelcross en wandeling zijn toegankelijk voor leden en niet-leden. Deelname is gratis maar er er staat een collectebus voor een vrijwillige bijdrage die volledig ten goede komt aan de Stichting Ushersyndroom.

De cross en wandeling vinden plaats op zondag 13 maart in het Zandbos bij de bosschuur. Inschrijven voor de koppelcross kan tussen 9.30 uur en 10.00 uur, de wedstrijd begint om 10.30 uur. Start van de wandeling is om 10.00 uur en er zijn verschillende routes en afstanden te lopen.

Lees ook:

Deurnese Lynn (15) heeft syndroom van Usher en start actie voor meer onderzoek naar ziekte

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen