-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneTegenstanders van Deurnese Aldi-supermarkt aan Veldstraat voor Raad van State

Tegenstanders van Deurnese Aldi-supermarkt aan Veldstraat voor Raad van State

Bij de Raad van State in Den Haag staat dinsdagochtend de zitting op het programma over twee omgevingsvergunningen die het college van burgemeester en wethouders van Deurne heeft verleend voor een supermarkt van Aldi aan de Veldstraat in Deurne.

Omwonenden die het niet eens zijn met de mogelijke komst van de winkel in hun straat, vinden dat de gemeente die vergunning nooit had mogen geven omdat Aldi destijds geen eigenaar was van het beoogde terrein.

Zeventig parkeerplekken
De vergunningen zijn door de gemeente verleend voor het (her)bouwen van de winkelruimte waar nu Van Deursen Bloemen haar winkel heeft. Ook mocht het pand volgens de vergunningen worden uitgebreid met ongeveer 45 vierkante meter en konden er bijna zeventig parkeerplekken bij de supermarkt komen in plaats van de huidige elf plaatsen.

Voorafgaand aan de zitting van vandaag gaan in de buurt de geruchten al volop rond. Dat is ook de reden dat de bezwaarmakers niet volledig overtuigd zijn dat de zaak in hun voordeel uit gaat vallen. Sommige omwonenden menen dat de bloemen- en plantenzaak van Van Deursen gaat verhuizen naar het centrum om plaats te maken voor de Aldi-vestiging, anderen zijn bang dat Henk van der Steijn die eigenaar is van de huizen om de hoek aan het Haageind, deze al verkocht heeft aan de supermarktgigant.

Geluidsoverlast
De bezorgde omwonenden die het niet eens zijn met de komst van de Aldi-supermarkt kwamen eerder in beroep bij de rechtbank Oost-Brabant. Zij vinden dat het een ongeschikte plek is voor een supermarkt en vrezen voor geluidsoverlast. Ook hebben zij zorgen over de verkeersveiligheid.

De zaak dient dinsdagochtend om 11.00 uur in Den Haag. De buurtbewoners hopen dat de hoogste bestuursrechter vandaag na vier jaar procederen definitief een streep zet door de plannen van supermarktketen Aldi.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen