11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneTeleurstelling maar ook begrip voor een jaar zonder echt carnaval in Deurne

Teleurstelling maar ook begrip voor een jaar zonder echt carnaval in Deurne

Voor de echte carnavalsvierders sloeg het nieuws in als een bom toen de gezamenlijke carnavalsverenigingen afgelopen week lieten weten dat de carnaval komend jaar zonder prinsen(paar) en optocht zal worden gevierd. Maar er is ook begrip voor de beslissing van de zeven carnavalsverenigingen in Deurne.

“Om elkaar heen hangen, je wilt samen wat drinken, dat gaan we waarschijnlijk allemaal missen”, vertelt Ivan van Oosterhout van CV De Peelstrekels maandagavond tegenover Omroep Brabant TV.  Door de coronamaatregelen is er een zeer kleine kans dat carnaval op een vertrouwde manier zoals voorheen kan worden gevierd, daarom moeten er nu al knopen worden doorgehakt legt Van Oosterhout uit: “Er moet een keuze gemaakt worden, wat ga je doen? Normaal gesproken wanneer de carnaval is afgelopen van dit jaar, dan ga je na een maand evalueren en daarna eigenlijk alweer op zoek naar een nieuwe prins en prinses. Dat hebben we tot nu toe niet kunnen doen. Het is eigenlijk nu al te laat om een prins of prinses te kiezen voor carnaval 2021.”

“Niet zo gezellig”
Mensen in Deurne snappen de keuze wel blijkt uit een rondgang van Omroep Brabant TV op de Markt. Een van de voorbijgangers zegt: “Ja ik begrijp het wel. Veel mensen op elkaar. Die anderhalve meter gaat hem dan niet worden.” Een andere geïnterviewde vertelt: “Ja dat is niet zo mooi. Niet zo gezellig.” Ook de horeca is begripvol, Marjo van Hoek van De Potdeksel vertelt op Omroep Brabant TV: “Ik denk dat een tweede lockdown een groter probleem zou zijn dan geen carnaval. Ik heb liever een goede zomer dan een goede carnaval.”

Alternatief programma
De besturen van de verenigingen hebben in hun communiqué laten weten dat ze carnaval niet zomaar voorbij kunnen laten gaan zonder iets te doen. Elke vereniging zal voor zichzelf bekijken óf en welk alternatief programma opgezet gaat worden. Het is nog niet duidelijk of het dan gaat om aanpassingen van reguliere activiteiten of dat er nieuwe ideeën worden bedacht. Omdat het ook voor de plaatselijke horeca een enorme tegenvaller is dat de carnaval niet op de normale manier doorgaat, wordt gezocht naar alternatieve mogelijkheden. Maar de carnavalsverenigingen benadrukken:  “De gezondheid van de carnavalsvierders gaat voor.”

Hieronder kun je de reportage van Omroep Brabant TV bekijken over de beslissingen rond carnaval in Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen