7.7 C
Deurne
dinsdag 23 april 2024
Home- DeurneLegpenning gemeente Deurne voor Wim Boerekamp

Legpenning gemeente Deurne voor Wim Boerekamp

Zondag 11 december ontving Wim Boerekamp uit handen van burgemeester Mak de Legpenning van de gemeente Deurne vanwege zijn jarenlange inzet voor de koorzang, in het bijzonder het gregoriaans. Hij kreeg de Legpenning uitgereikt na afloop van het Gregoriaans Adventsconcert dat plaatsvond in de Sint Willibrorduskerk op de Markt en waarin stil werd gestaan bij het feit dat Wim Boerekamp 55 jaar actief is als koordirigent.

Wim Boerekamp heeft met zijn muzikale en pedagogische kennis een grote bijdrage geleverd in de kwaliteit van de koorzang in Deurne en omgeving, in het bijzonder het gregoriaans. Hij zong al vanaf 10 jaar in een jongenskoor gregoriaanse lofgezangen. Hij was de oprichter en dirigent van het heren-/knapenkoor Deurne 67. Dit koor verwierf grote faam, niet alleen in Deurne en omgeving maar zeker ook in het buitenland. Het koor verzorgde hoogstaande concerten, in missen en op vele buitenlandse reizen.

De hoge kwaliteit van het huidige Deurnes Mannenkoor is voor een groot deel te danken aan Wim Boerekamp. Veel jongens die toen in Deurne 67 zongen zijn nu lid van het Deurnes Mannenkoor. Zij hebben in hun jeugd hun opleiding genoten bij hem. Tot op de dag van vandaag is Wim bij diverse koren actief als dirigent.

Wim Boerekamp zet zich behalve als dirigent op diverse fronten in om muziek en met name koorzang te promoten. Hij is medeoprichter van de Concertcyclus van de Sint Willibrorduskerk en hij heeft jarenlang hoogstaande koren uit Oost-Europa naar Deurne gehaald.

Naast deze activiteiten is hij actief bij Wijkblad ’t Zandklokje, heemkundekring H.N. Ouwerling en bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen