16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneVrijwilligers peuterspeelzalen in het zonnetje gezet

Vrijwilligers peuterspeelzalen in het zonnetje gezet

Vrijwilligers van peuterspeelzalen in Deurne werden op maandag 12 december in het zonnetje gezet. Door veranderende wetgeving stopt hun vrijwillige bijdrage op 1 januari 2017. Als dank voor hun jarenlange inzet ontvingen de vrijwilligers een bosje bloemen en een cadeaupakket uit handen van wethouder Marnix Schlösser.

Peuterspeelzalen gaan in het hele land vallen onder de Wet kinderopvang. Hiermee gelden voor peuterspeelzalen dezelfde kwaliteitseisen als voor kinderopvang. Een van deze eisen is dat er voortaan twee professionele krachten voor een groep staan. Tot nu toe werkten een professional en een vrijwilliger samen bij een groep kinderen. Door deze nieuwe wetgeving, vervallen de functies van de vrijwilligers. Hun taken worden dus overgenomen door een professional. Het doel van de wetgeving is om de kwaliteit van de peuterspeelzalen op hetzelfde niveau te brengen als bij de kinderopvang.

In Deurne vanaf 1 januari 2017
De nieuwe wetgeving gaat in op 1 januari 2018. De gemeenteraad van Deurne heeft besloten om de nieuwe regels in Deurne al op 1 januari 2017 te laten ingaan. Ook in andere gemeenten gebeurt dit. De gemeenteraad heeft ook besloten om een subsidie beschikbaar te stellen, om daarmee ouders tegemoet te komen bij de eigen bijdrage.

Meerwaarde voor veel kinderen in Deurne
Wethouder Marnix Schlösser: “Veel van de vrijwilligers hebben zich jarenlang vrijwillig ingezet voor de peuterspeelzalen in Deurne, sommige zelfs tientallen jaren lang. Zij zijn daarmee een enorme meerwaarde geweest voor heel veel kinderen in Deurne. Het was mooi om iedereen hiervoor persoonlijk te kunnen bedanken.”

Spring heeft de ouders geïnformeerd
Ouders van kinderen die op een peuterspeelzaal zitten, zijn door Spring Kinderopvang geïnformeerd over de veranderingen die per 1 januari 2017 ingaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen