20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneTheatergroep Wizzel weet publiek weer te boeien met nieuwe voorstelling Middernachtboom

Theatergroep Wizzel weet publiek weer te boeien met nieuwe voorstelling Middernachtboom

Elk jaar studeren de leden van de Deurnese Theatergroep Wizzel één toneelstuk in en voeren dat vijf of zes keer op. Zondagmiddag beleefde hun nieuwste creatie Middernachtboom de première in Sociaal Cultureel Centrum Den Draai in Deurne-Zeilberg. Met het spannende theaterstuk wisten de spelers niet alleen kinderen en volwassenen te boeien, maar werden deze ook betrokken bij het verloop van het verhaal.

Dat er intensief geoefend is en tijd is gestoken in de details van de uitvoering, blijkt zondag onder meer uit de goed op elkaar ingespeelde spelers, het originele decor en de verzorgde kleding.

Bonte verzameling
De Vlaamse Sam Brosens is de nieuwe regisseuse van Wizzel en heeft voor de voorstellingen het verhaal van het prentenboek De Droomboom van Winfried Wolf bewerkt voor toneel. Met als resultaat een bonte verzameling van een boze fee met griezelig hulpje, spoken, heksen, schoonmoeders en zelfs een vampier.

Al deze enge figuren moet Michiel overwinnen in het verhaal dat wordt verteld door een  oma die een theaterzaal vol met haar kleinkinderen heeft. Ze vertelt dat Michiel erg bang is in het donker en dat hij gelooft dat de griezels zich schuilhouden onder zijn bed.

Dromen
Dan leert Michiel de kracht van mooie dromen kennen en vecht terug. Hij knijpt zijn ogen dicht en tovert zo alle griezelige figuren naar een onbewoond eiland hier ver vandaan. En daar bevindt zich iets heel speciaals: De Middernachtboom. Oma vraagt in de voorstelling aan het publiek hoe het verhaal verder gaat. Hoe de nacht exact zal verlopen wordt in het interactieve theaterstuk mede door de bezoekers bepaald.

Theatergroep Wizzel speelt de voorstelling Middernachtboom nog vier keer:

  • Zaterdag 21 oktober, 19.00 uur, De Kastanje, Hoofdstraat 62, Liessel
  • Zondag 22 oktober, 14.30 uur, De Kastanje, Hoofdstraat 62, Liessel
  • Zondag 29 oktober, 14.30 uur, Cultuurcentrum Deurne, Martinetplein 1, Deurne
  • Zondag 5 november, 14.30 uur, ’t Brandpunt, Biezenlaan 29, Helmond

Kaartjes zijn te koop via www.theatergroepwizzel.nl en bij De Kastanje in Liessel en Intertoys in de Torenstraat te Deurne.

Foto: Rob Fritsen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen