16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneNieuwe eetgelegenheid brengt gerechten van over de hele wereld naar Deurne

Nieuwe eetgelegenheid brengt gerechten van over de hele wereld naar Deurne

Wie sinds vrijdag door de Molenstraat is gelopen, kan het bijna niet ontgaan zijn. De vrolijke kleuren en kruidige geuren komen je tegemoet door de openstaande deuren van Hawa’s International Kitchen. Op nummer 11a kookt Hawa samen met haar team exotische gerechten.

De Astense Hawa Garpeh heeft de afgelopen maanden flink geklust in het pand waar voorheen een viswinkel zat. De inrichting is kleurrijk en divers. Verschillende decoratie-elementen, zoals een afbeelding van een Afrikaans landschap, verraden wat voor gerechten bezoekers kunnen verwachten.

Een mix van smaken
“Ik kook Surinaams, Afrikaans, Spaans en Italiaans”, vertelt de eigenaresse en chefkok. “Vaak maak ik mijn eigen combinaties, bijvoorbeeld door Afrikaanse kruiden te gebruiken in een westers gerecht.”

Als je Hawa’s achtergrond kent, snap je waarom ze is uitgekomen op deze diverse keuken. Haar moeder komt uit Denver, een stad in het Amerikaanse Colorado, haar vader is geboren in het West-Afrikaanse Liberia.

“Mijn vader kwam uit de horeca. Via hem maakte ik kennis met koken. Ook van mijn ooms en tantes heb ik veel geleerd. Later kwamen daar collega’s bij, bijvoorbeeld van een Spaans restaurant waar ik heb gewerkt.”

Gasten ontvangen
Voor de liefde kwam Hawa naar het Nederlandse Asten. Daar begon ze een cateringbedrijf, dat ze overigens nog steeds heeft. “Cateren doe ik met veel plezier, maar als ik mijn eten heb afgeleverd, zie ik verder geen klanten meer. Ik vind het leuk om mensen te ontvangen. Daarom ben ik nu mijn eigen lunchroom begonnen.”

Officieel is Hawa’s International Kitchen een lunchrestaurant, maar er kan ook gedineerd worden. Doordeweeks, behalve dinsdag en woensdag, tot zes uur ’s avonds, in het weekend is het een paar uur langer open.

Naast gerechten zoals roti, paella en jerk chicken, serveert Hawa bijvoorbeeld ook vegetarische lasagne en verschillende soepen. Ook gezonde drankjes als smoothies en kruidentheeën staan op het menu. Alles wordt vers bereid en afhalen is mogelijk.

“Gastvrijheid vind ik heel belangrijk. Ik wil graag mensen blij maken, vandaar ook de zonnige inrichting. En ik wil Deurnenaren kennis laten maken met de internationale keuken, want zoiets is hier nog niet.”

Foto’s: Babette Margés

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen