17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneThemabijeenkomst moet wijkbewoners Koolhof dichter bij elkaar brengen

Themabijeenkomst moet wijkbewoners Koolhof dichter bij elkaar brengen

Het was in de jaren ’60 het tot dan toe grootste woningbouwproject in de gemeente Deurne; de aanleg van de Koolhof. Inmiddels wonen er een kleine 4.000 mensen van vijftig verschillende nationaliteiten in de wijk. In de themabijeenkomst ‘Samen Wonen In De Koolhof’ wordt op woensdagavond 19 april teruggeblikt op de geschiedenis van de wijk maar ook vooruitgekeken naar de toekomst.

Bewoners worden bij de informatieavond geïnformeerd door diverse sprekers en medewerkers van woningbouwvereniging Bergopwaarts, de LEV-groep en gemeente Deurne over uiteenlopende onderwerpen betreffende hun wijk. “We nemen je mee in het ontstaan van de wijk vanaf de jaren ’60 met de verhalen van toen. Vervolgens gaan we in op de samenstelling: met wie we allemaal in de wijk wonen, hoe de leeftijdsopbouw is, hoeveel kinderen worden geboren, en hoe veilig de wijk is. Ook kijken we vooruit op een aantal ontwikkelingen”, geeft Wijkraad Koolhof aan.

Gezamenlijk gesprek
Het laatste deel van de bijeenkomst bestaat uit een gezamenlijk gesprek. “We zijn benieuwd hoe je het voor je is om de Koolhof te wonen, wat je fijn vindt en wat wellicht nodig is om het in de wijk nog prettig te laten zijn”, aldus de wijkraad. De themabijeenkomst vindt plaats op woensdag 19 april om 19.30 uur in scholengebouw De Vlieger aan de Schelde 1 in Deurne.

DMG Radio
Komende zaterdag 15 april is Henk van der Ven van Wijkraad Koolhof te gast bij DMG Radio in het programma Deurne Draait Door en vertelt hij rond 10.30 uur meer over de informatieavond. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen