29.9 C
Deurne
vrijdag 9 juni 2023
Home- DeurneTien dode buizerds gevonden in berm bij Trienenbergweg Deurne

Tien dode buizerds gevonden in berm bij Trienenbergweg Deurne

De Dierenpolitie Oost-Brabant heeft zondag tien dode buizerds aangetroffen in de berm aan de Trienenbergweg in Deurne. Het ED meldt dat een onderzoeker van roofvogelwerkgroep de Peelhorst de politie attent heeft gemaakt op de dode dieren.

Het gaat om karkassen van tien buizerds. Hoe de dieren om het leven zijn gekomen, is nog niet vast te stellen. Daarom roept de politie mensen met meer informatie over de gevonden dode dieren op om contact op te nemen met de politie. Dit kan door te bellen met 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer 2022057093. Anoniem kan dit ook via 0800-7000.

Dode buizerds komen in dit soort aantallen niet vaak voor. Meestal komen ze in dit soort gevallen om het leven door directe jacht op buizerds of indirect via jacht op andere dieren waarna de buizerd loodvergiftiging van de geschoten hagel kan oplopen. Ook van andere vergiftiging en virusziekten onder konijnen kunnen buizerds doodgaan. In Nederland worden ze daarnaast op bepaalde plaatsen neergeschoten door jachtopzieners en weidevogelbeschermers.

Foto: Dierenpolitie Oost-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen