16.7 C
zaterdag 27 juli 2024
Home- DeurneSV Deurne haalt met overwinning dure punten op bij Venlosche Boys (0-2)

SV Deurne haalt met overwinning dure punten op bij Venlosche Boys (0-2)

Voorafgaand aan de wedstrijd zeker niet gedacht, een overwinning op en bij Venlosche Boys, maar na 97 minuten stond het toch echt op het scorebord, 0-2 en dus drie dure punten naar het team van Frank Teeuwen.

Wedstrijdverslag door gastschrijver Jos Aarts

De thuisclub opende furieus in een wedstrijd waarin de bezoekers opnieuw met een ge-improviseerde opstelling, vanwege het ontbreken van Louwers, Steeghs, Groen en El Idrissi, moesten aantreden. Kansen dus voor Yagkoubi, die zijn debuut op het middenveld mocht maken en Joris van de Heuvel, die in het verdedigingscentrum, niet alleen goed op zijn plek was, maar later tot ‘man of the match’ uitgroeide…..

Zeven gele kaarten
De wedstrijd, die helaas erg rommelig verliep, mede door een (te) veel pratende en warrig fluitende arbiter Ko van der Ven, werd ontsierd door opstootjes en veel overtredingen, met als gevolg zeven gele kaarten, drie voor de thuisclub en vier voor de bezoekers (Thijs, Yuri, Luc en Daan), een aantal terecht, maar een aantal echt ook onbegrijpelijk. De gehele eerste helft kende een overwicht van de thuisclub, maar ondanks enkele grote kansen en vrije trappen op de rand van de zestien, bleef de stand tot de rust tot opluchting van alles wat SV Deurne was, net zoals de beginstand: 0-0.

Furieus
Dit veranderde al in de eerste minuut na rust, toen Stefan van de Werf een diepe bal in het strafschopgebied oppikte, de bal vrijmaakte en vervolgens onberispelijk binnenschoot 0-1, de wereld op zijn kop, de thuisclub furieus na vermeend buitenspel of hands, maar na een praatsessie van de scheidsrechter en enkele gele kaarten voor praten en beledigingen, bleef deze stand op het bord staan.

Vrije trap
Venlosche Boys ging volop verder met waar zij de gehele eerste helft mee bezig waren, aanvallen, de ballen hoog voor de pot, maar gaandeweg kreeg de Deurnese defensie er beter het oog in, waarin met name Robin Verhoeven met geweldige reddingen en ‘stand-in’ Joris van de Heuvel excelleerden. Tevens ging coach Frank Teeuwen wisselen en met alweer een debutant Stijn Boerenkamps op het middenveld en de terugkeer van Quincy Plas op zijn vertrouwde rechts back positie stond het plotseling allemaal wat stabieler. En het werd nog mooier, toen in de 57e minuut Harm van der Steen heel slim een vrije trap van Thijs Matheij in het vijandige doel tikte: 0-2.

Sam Schaefer
Het SV Deurne publiek ging er nog eens voor zitten, weliswaar 2-0 voor, maar ook nog ruim een half uur te spelen. De thuisclub bleef furieus aandringen, maar speelde het niet erg slim en mede door een uitblinkende Robin Verhoeven bleef SV Deurne ondanks enkele hachelijke situaties toch nog gemakkelijk overeind, en had het tijd om opnieuw een ‘jonkie’ in te brengen in de persoon van Sam Schaefer, de derde debutant vandaag, en dat maakte de vaders Erwin B en Henry S natuurlijk supertrots….. hoe het ook zij, na 97 minuten stond de eindstand 0-2 op het scorebord en eigenlijk op basis van de tweede helft niet eens onverdiend, dus mocht SV Deurne drie punten bij schrijven.

Hierdoor haakte het na een wat lastige reeks in de afgelopen maand toch weer aan bij het achtervolgingsgroepje in de jacht op de leiders Venray en Chevremont. Nu op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Venray, waar we na de uitnederlaag eerder in het seizoen nog een appeltje te schillen hebben!