11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneTijd-schatkist begraven in tuin van De Wieger voor inwoners van Deurne over...

Tijd-schatkist begraven in tuin van De Wieger voor inwoners van Deurne over 100 jaar

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van De Wieger en in het kader van het project ‘Deurne over 100 jaar’ is donderdagochtend in de tuin van het museum een tijd-schatkist begraven die pas over 100 jaar weer opgegraven wordt. Burgemeester Greet Buter en twee basisschoolleerlingen mochten de tijd-schatkist afsluiten en begraven.

Rond 10.30 uur werden de aanwezigen welkom geheten door directeur Katjuscha Otte van De Wieger. Daarna volgde een uitleg van het project door initiatiefnemer Marlon Tielemans en mochten zeven basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 om de beurt voorlezen wat zij wensen en verwachten voor Deurne over 100 jaar in 2122.

Voorwerpen en brieven
In de schatkist zijn allerlei voorwerpen gestopt die vandaag de dag actueel zijn maar over 100 jaar waarschijnlijk niet meer. Ook zijn brieven in de tijd-schatkist gelegd, die zijn geschreven door burgmeester Greet Buter, basisschoolleerlingen, inwoners van Deurne, bestuursleden en de Vrienden van De Wieger.

Over 100 jaar
Donderdagochtend werd de tijd-schatkist in een graf geplaatst naast het paaltje met een speciale plaquette in de tuin van De Wieger. De bedoeling is dat deze pas over 100 jaar wordt opgegraven en geopend en de inwoners van Deurne in 2122 dan meer kunnen leren over het er toen aan toeging of eigenlijk nu aan toegaat.

Het project ‘Deurne over 100 jaar’ is gerealiseerd door Marlon Tielemans in samenwerking met De Wieger Deurne, Heemkundekring H.N. Ouwerling, LEEF Deurne en verschillende basisscholen in de gemeente Deurne.

Bekijk hieronder de fotoreportage die DMG-fotograaf Harold van der Burgt maakte bij De Wieger.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen