4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneTijdelijke legalisatie: Hovenier Panhuijzen mag reinigingswagens parkeren

Tijdelijke legalisatie: Hovenier Panhuijzen mag reinigingswagens parkeren

Hovenier Panhuijzen heeft van de gemeente toestemming gekregen om reinigingswagens op zijn terrein te parkeren. Ook enkele gebouwen die niet voldeden aan de vergunningseisen zijn inmiddels gelegaliseerd.  De buren bekijken de gang van zaken met argusogen, volgens hen houdt Panhuizen er nog meer activiteiten op na die niet door de wettelijke beugel kunnen.

 De afgelopen maanden stonden de buren al meerdere malen tegenover elkaar voor juristen en rechters om op te komen voor hun eigen belangen. Maandag trof het gezelschap elkaar in het gemeentehuis bij een commissie die bezwaren van burgers behandelt. Voor Panhuijzen was duidelijk wat hij wil; hij wil af van de boete die hem boven het hoofd hangt. Toen hij maanden terug een controle van de gemeente kreeg, bleek dat hij veegwagens en kolkenzuigers op zijn terrein aan de Langstraat 79 heeft staan, terwijl de wet dat op deze plek niet toestaat. Panhuijzen had op zijn perceel toestemming voor een hoveniersbedrijf en loonwerk. Reinigingstechniek was niet opgenomen in de beschrijving.

Vergunning
De gemeente Deurne stelde dat Panhuijzen de wagens zou moeten weghalen en dat hij moest stoppen met dit bedrijfsonderdeel, op laste van een geldboete. Inmiddels heeft hij een vergunning aangevraagd voor het stallen van de wagens en heeft de gemeente die verleend voor de duur van tien jaar. Panhuijzen en zijn advocaat veronderstellen dat de opgelegde dwangsom hiermee ook kan komen te vervallen.

De buren (familie Arts) zijn het hiermee niet eens. Hun advocaat vond in de stukken dat Panhuijzen zijn wagens alleen ín de loods mag stallen en niet daarbuiten. Ook vond hij twee andere punten waarop Panhuijzen zijn verplichtingen niet nakomt, deze punten hebben betrekking op de nieuwbouw.

Afspraken
Ook hebben de buren bezwaar tegen de opslag van materiaal op de plekken die bestemming ‘ groen’ hebben. In het verleden zijn hierover afspraken gemaakt, Panhuijzen komt deze in het geheel niet na vinden de buren.

Gelijke munt
De conflicten stapelen zich op. Inmiddels heeft ook Panhuijzen een duit in het zakje gedaan. Hij heeft bij de gemeente een verzoek ingediend om handhavend op te treden tegen de familie Arts. Dit omdat er naar zijn mening sprake is van bouw buiten het bouwblok en van bedrijvigheid. De gemeente onderzoekt deze zaak.

Al eerder werd een bemiddelaar aangesteld om rust te brengen tussen de ruziënde buren. Deze gaf zijn opdracht in het najaar onverrichterzake terug.

Een uitspraak van de recente kwesties volgt over enkele weken.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen