9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneTina Turner-fans Dirk-Jan en dochter Zaza uit Deurne vol verdriet: ‘We zijn...

Tina Turner-fans Dirk-Jan en dochter Zaza uit Deurne vol verdriet: ‘We zijn nog ooit bij haar aan de deur geweest’

Net als voor vele fans over de hele wereld kwam gisteren ook voor Dirk-Jan van Beek en zijn dochter Zaza uit Deurne het verdrietige nieuws dat Tina Turner is overleden op 83-jarige leeftijd. De twee zijn al jarenlang enorme fans van de Queen of Rock ‘n’ Roll. Het popicoon stierf woensdag na een lang ziekbed in haar huis in Küssnacht in Zwitserland.

Een plek die Dirk-Jan en zijn dochter wel kennen. “Daar zijn we tijdens een vakantie in 2018 bij haar aan de deur geweest. We maakten toen een reis door Zwitserland en waren eigenlijk rond aan het trekken in de buurt van Genève. Mijn dochter was toen 10 jaar oud en had een brief geschreven aan Tina die ze heel graag wilde bezorgen bij haar thuis. Dus zetten we koers die kant op!”

‘Foute’ dorpjes
De reis naar het huis van de popster ging niet zonder slag of stoot, herinnert Van Beek zich: “We hadden opgezocht waar Tina woonden. Dat bleek in het dorpje Küssnacht te zijn. Alleen wisten we niet dat er meerdere dorpjes in Zwitserland zijn die zo heten. Dus na veel rondrijden kwamen we eerst aan bij de twee ‘foute’ dorpjes Küssnacht, waarna een aardige Zwitser ons wees op Küssnacht vlakbij Zürich.”

Voor de deur
Dirk-Jan en Zaza konden het bijna niet geloven; dit was inderdaad het dorpje waar de wereldberoemde popster woonde waar de twee zo’n grote fan van zijn. “Daar stonden we dan met ons huurautootje bij Tina voor de deur. Ze was helaas op reis in het buitenland, maar het bezoekje was tóch bijzonder. Dorpsinwoners vertelden ons dat Tina regelmatig door het dorp wandelde, inkopen deed en een glaasje wijn dronk aan de oever van het nabijgelegen meer”, vertelt Dirk-Jan van Beek.

Persoonlijk antwoord
Hij vertelt dat de superster daar gewoon over straat kon gaan in haar eentje: “Net als iedereen even een boodschap doen en met een plastic tasje vol terugwandelen naar haar huis. Nou ja, het was eigenlijk meer een klein kasteeltje. Mijn dochter was toen superblij dat ze haar briefje kon bezorgen bij Tina, ook al was ze niet thuis. We kregen een tijd later nog een persoonlijk handgeschreven antwoord op ons achtergelaten briefje. Echt heel bijzonder!”

Private Dancer
Van Beek is zelf al fan vanaf de jaren ’80 en zijn dochter is, doordat hij de muziek vaak op had staan, ook besmet met het Tina Turner-virus. “Voor mij is het heel toevallig begonnen in een café in Eindhoven waar ik zat koffie te drinken en iemand een plastic tasje vergat met een elpee erin. Ik vroeg nog aan de eigenaar van de zaak of hij wist van wie de tas was maar hij had ook geen idee en zei dat ik hem wel mee mocht nemen. In die tas bleek dus het album Private Dancer van Tina Turner te zitten. Toen ik de plaat thuis opzette, was ik meteen verkocht.”

Karaoke-microfoon
Zijn dochter groeide op met de favoriete muziek van vader Dirk-Jan: “Ja dat werd natuurlijk met de paplepel ingegoten. You better be good to me vind ik een heel erg lekker nummer en natuurlijk Private Dancer. Dat is toch wel mijn favoriet en ook die van mijn dochter. Ik weet niet hoeveel keer dat ze wel met haar karaoke-microfoon het nummer heeft staan playbacken.”

Verdrietig
Vanmorgen vertelde Dirk-Jan het aan zijn dochter; “Dat alle kranten vol stonden met het nieuws over het overlijden van Tina. Mijn dochter is nu 16 en uiteraard verdrietig. Maar Tina heeft een lang en succesvol leven gehad en was een échte superstar met tegelijkertijd een menselijke ’touch’. Niks niet arrogant, dat bleek ook wel uit de persoonlijke brief die we van haar zelf terugkregen op het fan-briefje van mijn dochter. Dat vergeten we nooit meer, net als haar muziek!”

The Best
Turner vormde aan het begin van haar carrière een duo met haar man Ike Turner. Samen scoorden ze in de jaren ’60 en ‘70 grote hits zoals Nutbush City Limits en Proud Mary. Nadat Tina in 1978 scheidde van Ike, begon ze een solocarrière. Haar grootste hits waren Private Dancer, What’s Love Got to Do With It en The Best. Ze won in totaal acht Grammy Awards en werd in 2012 als soloartiest opgenomen in de Rock ‘n’ Roll Hall of Fame. In ‘91 kreeg ze ook al samen met Ike Turner een plaats in de Hall of Fame.

Foto: Dirk van Beek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen