17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- Deurne Prinses Laurentien prijst extra aandacht voor basisvaardigheden op Deurnese scholen

[VIDEO] Prinses Laurentien prijst extra aandacht voor basisvaardigheden op Deurnese scholen

Tijdens een studiemiddag van scholengemeenschap IVO Deurne en het Willibrord Gymnasium werd woensdag in Cultuurcentrum Deurne gesproken over de 3,8 miljoen euro die in het Deurnese onderwijs wordt ingezet om basisvaardigheden van scholieren zoals taal en rekenen te verbeteren.

Prinses Laurentien die als gastspreker aanwezig was bij de bijeenkomst, prees het initiatief dat niet alleen bedoeld is voor leerlingen van IVO Deurne maar ook voor andere onderwijsinstellingen in de regio. De prinses richtte in 2004 de Stichting Lezen en Schrijven op om de laaggeletterdheid aan te pakken en hield vanuit die achtergrond een toespraak tijdens de middag over vaardigheden als taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap.

Flinke impuls
Rector Martine Overdijk van IVO Deurne ziet met de toegekende financiële steun grote mogelijkheden om ook in onze regio stevig bij te dragen aan het streven van Laurentien van Oranje-Nassau. “Onlangs is IVO Deurne een aanzienlijke subsidie toegekend, ter versterking van de basisvaardigheden. Hiermee kunnen we een flinke impuls geven aan die basisvaardigheden en we willen de middelen dusdanig inzetten, dat zoveel mogelijk leerlingen in onze regio er de vruchten van kunnen plukken”, vertelt Overdijk.

Klaar voor maatschappij
De subsidie voor de verbetering van basisvaardigheden is via loting toegekend aan IVO Deurne vanuit een landelijke regeling. Deze is in het leven geroepen omdat te veel leerlingen het basisonderwijs en voortgezet onderwijs verlaten zonder goede beheersing van taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap. Dit is voor een leerling nodig om succesvol vervolgonderwijs te kunnen volgen en klaar te zijn voor de maatschappij in het algemeen.

Foto: Willem Wijnen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen