14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneToch nieuwe editie voor de Mol van Deurne met nieuwe formule

Toch nieuwe editie voor de Mol van Deurne met nieuwe formule

De eerste editie van de Mol van Deurne was tijdens de coronaperiode een groot succes maar bij de lancering van een tweede deel bleek de animo tegen te vallen. Toch zijn er een flink aantal mensen die de komische filmpjes, dansjes, imitaties en andere opdrachten van de Mol missen.

“Er is vanuit meerdere kanten gevraagd of we het spel weer kunnen spelen dit jaar”, vertelt Noëlle van Bussel die de persoon achter het masker bleek te zijn bij de eerste editie. Daarom gaat de nieuwe Mol van Deurne alsnog met goede moed na de meivakantie van start.

Andere formule
De formule wordt wel iets anders dan bij de eerste keer dat het spel werd gespeeld. “De grote weekopdrachten komen te vervallen. Deze nemen te veel tijd in beslag met alle drukke agenda’s die er weer mogen zijn na de corona-tijd. Bij deze editie wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden”, legt Noëlle van Bussel uit.

Nieuwe opdrachten
Het spel bestaat deze keer uit een weekopdracht en een weekendopdracht die de deelnemers zelf qua tijdstip van uitvoering kunnen indelen of waarbij ze de taken zoveel mogelijk kunnen verdelen binnen een team. “Natuurlijk zullen er enkele uitzonderingen zijn, maar op deze manier willen we iedereen de kans geven gezellig mee te kunnen spelen naast je werk, gezin of andere drukke bezigheden. Er zullen nieuwe opdrachten voorbijkomen maar ook enkele bekende opdrachten van de vorige editie”, zegt Van Bussel.

Niet verplicht
Om deelname zo laagdrempelig mogelijk te houden, is er voor gekozen dat spelers niet verplicht zijn om een opdracht uit te voeren. Noëlle van Bussel legt uit dat hierdoor ook mensen kunnen meespelen die wat krapper zitten in hun tijd: “Je kunt ook opdrachten overslaan mochten jullie dat willen. Maar hoe meer opdrachten er worden voltooid hoe meer hints je verzameld.”

Deurne Draait Door
Ook DMG Radio gaat weer een rol spelen bij het spel. Net als in de eerste editie worden er vanaf deze week elke zaterdag om 11.30 uur in het programma Deurne Draait Door hints gegeven door de nieuwe Mol van Deurne. Deze maken het makkelijker om zijn of haar identiteit te achterhalen.

Hoofdprijs
De hoofdprijs voor het winnende team is een bedrag van 250 euro. De finaletest en ontknoping vinden plaats op vrijdagavond 16 juni. Inschrijven voor de Mol van Deurne 2023 kan door een email te sturen naar demol.deurne@hotmail.com. Je ontvangt dan een inschrijfformulier dat je moet invullen en vervolgens inlevert bij het VVV-kantoor in Deurne. Dit kan tijdens de reguliere openingstijden van de VVV-winkel. Voor het geval je geen printer hebt, kun je bij de VVV een uitgeprinte versie krijgen van het inschrijfformulier.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen