5.5 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneToeschouwers optocht Deurne getrakteerd op bonte verzameling aan bijzondere creaties

Toeschouwers optocht Deurne getrakteerd op bonte verzameling aan bijzondere creaties

De 7.000 toeschouwers bij de optocht in Deurne werden zondagmiddag getrakteerd op een bonte verzameling aan creatieve bouwsels en bedenksels van de vele deelnemers. Van grote praalwagens tot kleine solo-acts waren te zien in de stoet, waaronder ook Thea Mansvelders met dit jaar als thema ‘spiegelbeeld’. Zij heeft al meer dan 50 keer meegedaan aan de optocht, met elke keer weer een nieuwe originele invalshoek.

Hoewel de zon zich nauwelijks liet zien, waren de weersomstandigheden met een temperatuur van een toepasselijke 11 graden en geen neerslag prima voor zowel deelnemers als het publiek.

Tekst gaat verder onder de video.

De optocht verliep helaas niet voor iedereen zonder kleerscheuren; van wagen nummer 40 van CV Het Witte Goud brak al in de eerste bocht op het Stationsplein de mast af. Er raakte zover bekend niemand bij gewond. De grote boot heeft ondanks het ontbreken van de mast, toch deelgenomen aan de rest van de optocht.

Tekst gaat verder onder de foto-slider.

Nieuwe route
Voor de optocht werd deze keer voor het eerst een nieuwe route afgelegd, waarbij de Visser en het Haageind werden overgeslagen en vanaf de Markt werd afgebogen naar de Kerkstraat. Daarna ging de optocht via de Molenlaan de Europastraat op, waarna bij de rotonde Molenberg de ontbinding plaatsvond.

Op de aankondiging dat de optocht in Deurne dit jaar niet meer langs verzorgingshuis De Nieuwenhof zou gaan, kwam veel kritiek van inwoners via social media. De optochtcommissie benadrukte dat het een weloverwogen keuze is die de optocht in hun ogen attractiever maakt voor deelnemers én toeschouwers. Of de nieuwe route zondag succesvol is geweest en voor herhaling vatbaar, gaat de optochtcommissie nog evalueren.

Uitslagen Peelstrekeloptocht

Kinderoptocht
Wagens: 1 Zailbergs water; 2 De snoepfabriek; 3 Partybus. Groepen: 1 Achtbaan (BS Gerardusschool); 2 Discodansen; 3 Leeuwen, gieren. Motto kinderen: Een dag niet gelachen… Welkom in de tent door de Lachende Feestmeiden.

Volwassenen
Individuelen: 1 Niet door de Visser; 2 66 gi nog wel, mar 69.. (Oud-voorzitter Peelstrekels Martien Thijssen).

Paren: 1 Een dag nie gelache… Als ut nie afwas (Vlierden); 2 De laatste keer Vader en zoon Stevens, laatste keer optocht).

Kleine groepen: 1 Wai klinke (nie) (Twiddehands Hermenie); 2 ’t is gin gezicht! (Roséclub); 3 Te laat gepiekt.

Grote groepen: 1 Een dag nie gelachen…(Hei zijn wij); 2 Un goeie BAND! (Vrienden prinsenpaar).

Wagens: 1 Bloaskapel “Bloast um op”; 2 erVAREN carnaval (Vriendengroep prins Heikneuters); 3 Rattenplaag; 4 Stef Stuntpiloot.

Motto: Een dag nie gelachen… (Hei zijn wij).

Publieksprijs: Roséclub: ’t is gin gezicht.

Optochtmotto 2025: Ge hoeft nie zat te zijn um…

Lees ook:

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen