23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneTopatleten uit hele wereld komen naar Deurne voor kwalificatie Paralympische Spelen

Topatleten uit hele wereld komen naar Deurne voor kwalificatie Paralympische Spelen

Om een plaats in de Paralympische ploeg te veroveren, komen topatleten uit de hele wereld van 18 tot en met 21 juli samen bij Green Valley Estate in Deurne voor de internationale Para-dressuur. Dit is een competitieve paardensport voor ruiters met een hoofdzakelijk fysieke handicap.

“We zijn enorm trots dat we deze internationale wedstrijd mogen organiseren”, zegt Yvonne Theunissen namens de organisatie. “Dit evenement benadrukt onze toewijding aan de inclusieve paardensport en biedt een platform voor deze getalenteerde atleten om hun dromen waar te maken.”

Via de Paralympics beschikken para-dressuurruiters over hun eigen Olympische Spelen. Deze vinden plaats vlak na en op dezelfde locatie als de Olympische Spelen. “Green Valley Estate is verheugd aan te kondigen dat het de eer heeft om de internationale PARA-dressuurwedstrijd te hosten. Deze prestigieuze competitie dient als een cruciaal kwalificatiemoment voor de aankomende Paralympische Spelen”, aldus de organisatie.

Vier dagen lang gaan de atleten in Deurne hun vaardigheden en toewijding laten zien in de para-dressuursport. De deelnemers zijn ingedeeld in verschillende klassen, gebaseerd op hun functionele mogelijkheden en zullen strijden om een plaats in de Paralympische ploeg.

De wedstrijden vinden plaats bij Green Valley Estate aan de Bruggenseweg 11a in Deurne. De entree is gratis.

Foto: Green Valley Estate

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen