11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- LiesselTrappend naar de erwtensoep bij winterse mountainbike-toertocht van Bikefun Liessel

Trappend naar de erwtensoep bij winterse mountainbike-toertocht van Bikefun Liessel

Mountainbikeclub Bikefun uit Liessel houdt op zondag 12 februari een Winter MTB Tocht. Deelnemers kunnen door de bossen van Liessel, Deurne en Helmond een route afleggen met pittige klimmetjes en technische stukken. Deze worden afgewisseld met single tracks en gedeelten waar de MTB-rijders even op adem kunnen komen en aan het einde van de rit is er zoals je verwacht bij een winterse tocht; een welverdiende kop erwtensoep.

De routes zijn geschikt voor zowel de sportieve- als de zondagsrijder. Voor de deelnemers wordt door de organisatie alles verzorgd tijdens de rit, iedereen met een ATB of veldritfiets hoeft alleen maar een afstand te kiezen en kan beginnen met trappen én genieten.

25 jaar
Tot en met 2020 werden deze ritten 25 jaar lang georganiseerd door Stichting Wielercomité Liessel. “Dat betekent 25 jaar ervaring in het organiseren van MTB Toertochten, waar wij als Bikefun dankbaar mee verder kunnen gaan,” vertelt voorzitter Angelique Martens van de Liesselse mountainbikeclub. Stichting Bikefun Liessel heeft door de coronabeperkingen twee jaar moeten wachten voor ze weer ritten zoals de wintertocht konden organiseren.

Bossen van Liessel
Er wordt zondag 12 februari gestart vanuit Sportpark De Smeltkroes in Liessel en deelnemers kunnen kiezen uit een parcours van 30, 45 of 60 kilometer. Hierbij worden naast de uitdagende bossen van Liessel, ook verschillende paden en MTB-routes in omliggende gemeenten aangedaan.

Erwtensoep
De start loopt over het Bikefunpark van Liessel, een uniek terrein in de regio volgens de Liesselse mountainbikeclub. Dat komt door de kunstmatig aangelegde hindernissen, bruggetjes, een berg voor het beoefenen van klim- en afdalings-technieken, een pumptrack en rotsparcours. Tijdens de toertocht is er een pauzeplek waar de deelnemers hun energievoorraad weer kunnen aanvullen en na de rit zijn er douchemogelijkheden bij de sporthal en krijgen de deelnemers een kop erwtensoep.

‘Have fun’
Bij eerdere edities zoals de zomertocht in juni vorig jaar kwamen ruim 250 wielerliefhebbers naar Liessel om één van de afstanden te fietsen. Met deelnemers uit België en Duitsland is de toertocht een evenement dat tot over de grens deelnemers trekt. “Het wordt een sportieve dag die in het teken staat van ons motto: Let’s bike and have fun,” vertelt Martens van Mountainbikeclub Bikefun dat in de regio bekend staat om haar vele jeugdleden.

De deelnemers kunnen 12 februari tussen 9.00 en 10.00 uur inschrijven bij Sportpark de Smeltkroes aan de Mgr. Berkvensstraat 82 in Liessel, waar ook voldoende parkeergelegenheid beschikbaar is. Deelname kost 5 euro en NFTU-leden krijgen 1 euro korting. Jeugd tot 16 jaar mag gratis deelnemen. Meer informatie vind je op www.bikefunliessel.nl en op de website van wielersportbond NTFU.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen