14.1 C
Deurne
vrijdag 22 september 2023
Home- NeerkantTrypoul Studios Neerkant wil uitbreiden met slaapgelegenheid voor muziekartiesten

Trypoul Studios Neerkant wil uitbreiden met slaapgelegenheid voor muziekartiesten

Bij Trypoul Recording Studios aan de Moostenstraat in Neerkant verblijven vaak muzikanten meerdere dagen voor opnamesessies. Overnachten doen ze dan meestal in Bed & Breakfast gelegenheden in de omgeving. Niet altijd ideaal voor de artiesten en daarom wil eigenaar Dirk Joosten van de Neerkantse opnamestudio nu slaapgelegenheid op het terrein van Trypoul realiseren.

Met gelegenheid tot overnachting bij de studios worden de muzikanten compleet ontzorgd en kunnen zij zich volledig concentreren op de muziek zonder ergens anders aan te hoeven denken. “Een totale beleving van hun passie voor muziek, dat moet het uitgangpunt zijn”, zegt Dirk Joosten. Voor de uitbreiding is wel een aanpassing van het bestemmingsplan nodig maar het college van B&W staat positief tegenover de plannen.

Bekend en geliefd
Voor de meeste Nederlanders buiten onze regio is Neerkant niet meteen een bekende plaatsnaam maar bij muzikanten ligt dat heel anders. De recording-studio van Joosten is bekend en geliefd bij artiesten uit binnen- en buitenland. Bands en artiesten zoals Bløf, Rowwen Hèze, Doe Maar, Kenny B, Ernst en Luna Jansz, Van Dik Hout, maar ook producers weten de weg naar Neerkant te vinden. De studios staan bekend om de hoge kwaliteit en diversiteit van de opnamemogelijkheden, van analoog tot digitaal of een combinatie ervan.

Brabantse gastvrijheid
Maar dat is niet de enige reden waarom veel artiesten al sinds de start op 20 september 2015 graag gebruik maken van Trypoul Recording Studios in Neerkant. Ook de rust, Brabantse gastvrijheid en de faciliteiten in het pand zorgen ervoor dat het een perfecte plek is om muzikale creativiteit tot leven te brengen.

B&B’s
Voor muzikanten zou het ideaal zijn als ze ook kunnen overnachten op het terrein van de studio. Tot nu toe worden ze meestal ondergebracht bij B&B’s in Neerkant. Maar met het het groeien van het bedrijf worden ook de wensen en eisen van de artiesten steeds hoger. Daarnaast zijn een aantal vaste B&B’s in en om Neerkant gestopt, waardoor artiesten steeds verder van de opnamestudio worden gehuisvest of in gelegenheden worden ondergebracht die minder aansluiten op hun wensen en behoeften.

Slaapgelegenheden
Joosten wil graag acht cabines bouwen met sanitaire voorzieningen op het perceel achter de opnamestudio verdeeld over twee blokken met elk vier slaapgelegenheden. Door middel van een dakvlak worden de twee blokken met elkaar verbonden, zodat een gezamenlijke overdekte buitenruimte ontstaat, waarbij de bestaande bomen worden ingepast.

Voor de plannen is een principeverzoek ingediend dat door het college positief is beoordeeld. Het is nu aan de gemeenteraad om hier een beslissing over te nemen.

Bekijk hieronder de videoreportage van de opening van Trypoul Recording Studios in september 2015.

Beluister hieronder het interview met Dirk Joosten van Trypoul op DMG Radio.

Foto: Trypoul Recording Studios

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen