23 C
Deurne
woensdag 17 juli 2024
Home- DeurneTuinbezitters in Deurne en Vlierden geven inkijkje in hun groene domeinen

Tuinbezitters in Deurne en Vlierden geven inkijkje in hun groene domeinen

De tuinen van verschillende particulieren in Deurne en Vlierden zijn komende zondag toegankelijk voor iedereen om inspiratie op te doen en om andere natuurenthousiasten te ontmoeten. Van 11.00 tot 17.00 uur kan tijdens de Open Tuinendag van Groei & Bloei Deurne/Venray een kijkje worden genomen op zes adressen.

“Het zijn tuinen van particulieren en iedereen kan gewoon binnenlopen om eens rond te kijken. Je kunt er mooie en bijzondere bloemen ontdekken en allerlei materialen en toepassingen bekijken”, zegt voorzitter Antoinette Knoet-Michels van Groei & Bloei. “Een mooie gelegenheid om andere tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en vernieuwende ideeën op te doen voor je eigen tuin of balkon.”

Familie Verbaarschot
Zondag kan een kijkje worden genomen bij de familie Verbaarschot aan de Vloeieindseweg 5 in Vlierden. Hier vind je een op 1 hectare gelegen boerderijtuin met diverse borders, vaste planten en bomen. Aan de andere kant van het brugje over de oude Aa ligt de groentetuin en in het weiland staan fruitbomen.

Familie Van Erp
Bij de familie Van Erp aan de Vlierdenseweg 161 in Vlierden kun je een Engelse cottagetuin van ongeveer 750 vierkante meter bekijken. In de tuin kom je onder andere een vijver met waterval, een volière met vogels en een groente- en kruidentuintje tegen.

De borders zijn gevuld met rozen en dahlia’s en zijn er diverse zitjes waar bezoekers kunnen plaatsnemen om te genieten van de omgeving.

Famillie Rutten
De tuin van familie Rutten vind je aan de Vlierdenseweg 140 in Vlierden en heeft een oppervlakte van ongeveer 2400 vierkante meter.

Het is een groot vogelvriendelijk gebied, gelegen aan de oude Aa en heeft veel hoogteverschillen. Het wordt bezocht door onder meer de uil en het ijsvogeltje. Verder kun je bij de familie Rutten ook de bloemrijke voortuin en moestuin bekijken en is er een tuinhuis om de vogels vanuit te observeren.

Familie Damen
Bij de familie Damen aan de Kuilvenweg 6 in de Walsberg in Deurne kun je een rondleiding krijgen door de hoofdtuinman. Er zijn verschillende thema’s in deze 2 hectare grote tuin. Je vindt er een Engelse tuin met een grot en veel schaduwplanten en een waterspiegel en er is een fruitboomgaard met oude rassen hoogstam.

Ook zijn er imkers aanwezig bij een bijenstand die je van alles uitleggen over hun bezigheid. Ondertussen kun je op het terras gebruikmaken van een drankje, een lunch of van huisgemaakt gebak.

Familie Manders
In het buitengebied van Deurne ligt de tuin van de familie Manders met een grootte van 2600 vierkante meter. Aan de Bruggenseweg 5a vind je een bijzondere plek met een geheel eigen karakter, waarin allerlei planten en bloeitijden elkaar afwisselen. Tijdens de Open Tuinendag staan er ook beelden van de Deurnese kunstenaar Jo Snijders.

Familie Van Dam
Ook kun je een kijkje nemen in de achtertuin van de familie Van Dam aan de Peelklamp 8 in Deurne. Op de 200 vierkante meter staat het vol met wilde bloemen die door de jaren heen verzameld zijn. Door de diverse bloeitijden is er altijd kleur aanwezig in de tuin, waar ook zo’n 150 verschillende soorten hosta’s in potten staan.

“Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook is er geen vaste volgorde waarin bezoekers de tuinen kunnen bekijken. Er kan worden gekozen om één of enkele tuinen te bezoeken, maar je kunt ook alle zes van de prachtige tuinen gaan bekijken”, legt Antoinette Knoet-Michels uit. De voorzitter van Groei & Bloei Deurne/Venray vertelt komende zaterdag ook meer over de Open Tuinendag bij DMG Radio in het programma De Wit in het Weekend tussen 12.00 en 14.00 uur.

DMG Radio, te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto’s: Groei & Bloei Deurne/Venray

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen