23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneSynchroonzwemsters Deurnese Watervrienden behalen diploma’s

Synchroonzwemsters Deurnese Watervrienden behalen diploma’s

Zes synchroonzwemsters van de Deurnese Watervrienden hebben afgelopen zaterdag hun diploma behaald in het zwembad in Venray. Hier waren ook zwemsters van Spio Venray en HZPC Horst bij aanwezig. Deurnese zwemsters Hebwo Mariet Kaba en Iris Lansman behaalden het basishoudingdiploma, Dounya Amarniss en Hanna Lansman het zeilbootdiploma en Lotte van de Ven en Marinde Vrijnsen het balletbeendiploma.

Alle deelneemsters moesten verschillende onderdelen voor een jury uitvoeren. Het examen begon met de beoordeling van spagaten en splits op de kant. “Lenigheid is belangrijk voor synchroonzwemmen, daarom oefenen onze zwemsters elke maandag onder begeleiding hun lenigheid”, legt de club uit. Pas voor het vijfde synchroonzwemdiploma moet je de spagaten en splits volledig beheersen, maar Iris Lansman wilde niet wachten en liet het zelfs al bij haar eerste diploma zien.

Daarna volgden de zwemslagen en het muziekzwemmen. “Dat waren de puntenpakkers voor onze zwemsters. De jury gaf zelfs een compliment over hoe goed onze zwemsters de slagen beheersen”, vertellen de Deurnese Watervrienden. Verder stonden de onderdelen stuwen, houdingen en figuren op het programma. “Onze zes deelneemsters scoorden voldoende punten op al deze onderdelen om na de zomervakantie door te stromen naar een hoger niveau”, aldus de zwemclub.

Na de ontvangst van hun diploma gingen de zwemsters direct door naar het zwembad in Deurne. Daar moesten ze nog oefenen voor de wedstrijd van deze week met hun uitvoeringen op muziek in Maastricht.

Foto: Deurnese Watervrienden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen