26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- DeurneTuinpadfestival als muzikale smeltkroes in tuin van Museum De Wieger Deurne

Tuinpadfestival als muzikale smeltkroes in tuin van Museum De Wieger Deurne

Van de wereldmuziek van koor Makandra tot de folk van Harry van Lunenburg en René Ziedses des Plantes en de Franse chansons van Philippe Elan; zondag 24 juli komen al deze klanken samen als een soort muzikale smeltkroes bij het Tuinpadfestival in Deurne.

Nadat het festival twee jaar door corona niet kon doorgaan, is de museumtuin van De Wieger dit jaar op de eerste zondag van de zomervakantie weer de plek waar verschillende muzikanten samenkomen voor een aantal uiteenlopende optredens.

Wereldmuziek
Het festival start om 13.00 uur met een opvoering door Makandra Wereldmuziekkoor Deurne. Het is een gemengd koor van ongeveer veertig leden dat a capella meerstemmige wereldmuziek of zang met begeleiding van instrumenten brengt. Makandra heeft zich vanaf de oprichting ontwikkeld tot een vaste muzikale waarde binnen Deurne. Hieraan hebben in het bijzonder drie dirigenten een belangrijke bijdrage geleverd: Jonneke Reeser, Carolien van der Hulst en Celinda Scheepers, de huidige artistiek leider van het koor. De invloed van elk afzonderlijk heeft geresulteerd in een gevarieerd repertoire. Aansluitend is er om 13.30 uur bij het Tuinpadfestival een optreden van Harry van Lunenburg en René Ziedses des Plantes. Zij spelen folk, bluegrass en fingerpicking.

Philippe Elan
Het festival in de tuin van Museum De Wieger wordt afgesloten met met een optreden van de bekende Franse zanger Philippe Elan. Hij werd geboren in Gascogne in het zuidwesten van Frankrijk in 1960 en woont vanaf 1986 in Nederland.

Franse chanson
In dat jaar maakt hij een vliegende start door het chanson concours van de Alliance Française te winnen. Sindsdien is hij een graag geziene vertolker van het Franse chanson, waarmee hij al jaren in veel theaters te zien is met soloprogramma’s samen met arrangeur, producer en vaste begeleider Reyer Zwart. Philippe is ook vaak te gast in radio- en tv-programma’s waar hij pleit voor het Franse lied. In de loop van de jaren heeft Philippe 13 albums en 2 DVD’s uitgebracht.

Het Tuinpadfestival vindt plaats op zondag 24 juli in de museumtuin van De Wieger en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Foto: René Wouters

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen