6.1 C
Deurne
donderdag 1 december 2022
Home- DeurneTwee films in De Wieger als opwarmer Nacht van het Witte Doek

Twee films in De Wieger als opwarmer Nacht van het Witte Doek

Museum de Wieger heeft twee filmvoorstellingen in aanloop naar de Nacht van het Witte Doek dat eind augustus in Deurne plaats vindt. Zaterdag 3 augustus is de film Frida Kahlo te zien in de tuin van het Museum. In het volgend weekend draait de film The Square bij De Wieger.

Frida Kahlo is een romantiek drama uit 2002 met onder meer Salma Hayek en Antonio Banderas. De film vertelt het levensverhaal van ’s werelds beroemdste schilderes Frida Kahlo. De Mexicaanse kunstenares raakt in 1925 zwaar gewond bij een busongeluk. Maandenlang vecht ze zich door een revalidatieperiode waarin ze haar pijn verwerkt door te schilderen. Spoedig wordt ze ontdekt door de beroemde kunstenaar Diego Rivera, met wie ze trouwt.

Kunstenaars

De Film The Square die op zaterdag 10 augustus te zien is in de tuin van Museum De Wieger is een Zweedse komedie uit 2017. Hoofdpersoon in de film is Christian, de curator van een museum voor hedendaagse kunst in Stockholm. Hij is een spin in het web van de kunstwereld, hij zet kunstenaars op de kaart, windt sponsoren om de vinger, stuurt collega’s aan en beweegt zich arrogant en bewust van zijn macht door de kunstwereld en rijdt een Tesla. The Square kreeg een Oscar nominatie voor beste buitenlandse film.

Meer informatie vind je op de website van Museum De Wieger.

Foto: VVV De Peel/Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen