3.3 C
Deurne
vrijdag 2 december 2022
Home- DeurneTentoonstelling WTC Twin Towers in gemeentehuis Deurne

Tentoonstelling WTC Twin Towers in gemeentehuis Deurne

Drie en een half jaar was hij er mee bezig. Daan van der Steijn uit Deurne bouwde in de garage van zijn ouders de Twin Towers en het eromheen liggende WTC-complex op schaal na. Vanaf maandag 2 september kan eindelijk iedereen het enorme bouwwerk dat tot in het kleinste detail is uitgewerkt, gaan bekijken in het gemeentehuis in Deurne.

In het indrukwekkende schaalmodel van Daan zit zelfs een werkende fontein en 2546 LED-lampjes. Ook heeft hij er voor gezorgd dat hij de fontein en alle verlichting via zijn telefoon kan bedienen. De torens zijn gemaakt van onder meer modelgips waar hij kleine blokjes van maakte die dienen als bouwstenen. In totaal heeft hij nu al 50.000 steentjes gebruikt voor de bouw van zijn torens. Verder gebruikte hij materialen zoals hout, verf, plexiglas en lijm.

Erkenning

Hij kreeg wereldwijd bekendheid en erkenning voor zijn project nadat DMG een artikel over zijn bouwwerk had gepubliceerd. Nationale en internationale kranten volgden met een verhaal en hij kreeg zelfs een berichtje van de Amerikaanse ambassade in Den Haag omdat ze erg onder de indruk waren van het eerbetoon van Daan.

Gemeentehuis

Elf september 2018, precies 17 jaar na de aanslag op de Twin Towers, was het project van Daan van der Steijn bijna klaar. Een jaar later zijn de laatste ‘finishing touches’ gedaan en zal het geheel in augustus 2019 afgerond zijn. Dan kunnen niet alleen vrienden en familie het werk bekijken in de garage van zijn ouders maar wordt het hele bouwwerk tijdelijk verhuisd naar het gemeentehuis zodat het kan worden bewonderd door iedereen.

Vervoer

En dat wordt nog een hele klus want het project bestaat uit totaal zes onderdelen. Drie onderstellen voor het bouwwerk en drie delen waar het WTC opstaat. Voor het vervoer naar het gemeentehuis heeft Daan ook zelf transportkisten ontworpen. Het totale gewicht van het WTC is naar schatting tussen de 250 en 350 kilo. Vrijdag 30 augustus wordt het hele bouwwerk met een grote vrachtwagen naar het gemeentehuis gebracht. Het transport zal ook te volgen zijn via het Instagram-account van Daan.

De kosten van alle materialen die oplopen tot in de duizenden euro’s, heeft Daan zelf betaald en met verschillende baantjes bij elkaar gesprokkeld. Wil je hem steunen door een donatie te doen? Mail hem dan voor meer informatie via WTC.Daanvandersteijn@gmail.com

Ben je benieuwd naar het resultaat? Dan kun je van 2 september tot vrijdag 18 oktober terecht in het gemeentehuis in Deurne. Op maandag van 13:00 tot 19:00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 9:00 tot 17.00 uur. Daan probeert zelf vaak aanwezig te zijn om vragen te beantwoorden, er liggen ook informatieboeken bij het bouwwerk met alle informatie over het project.

Lees ook: https://dmgdeurne.nl/deurnenaar-bouwt-world-trade-center-na/

Beluister hier het radio-interview met Daan dat bij DMG Radio te horen was.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen